Siguran trijumf

'Dogovor' Manijaka i igrača urodio plodom: Plavi u nastavku razbili Slogu i došli do bitne pobjede

Edmir Škorić

Željezničar je u 23. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostio Slogu Doboj i na kraju ostvario značajnu pobjedu rezultatom 4:1.

Željo je duel dočekao u dobrom raspoloženju nakon što je prethodno prošao u polufinale Kupa BiH, a danas je došao do još jedne pobjede i napravio važan korak u borbi za Evropu. Plavi su se sada bodovno izjednačili s trećeplasiranim Širokim Brijegom, koji kasnije igra svoj meč sa Tuzlom na Pecari.

Stvari po domaće nisu najbolje išle u prvih 45 minuta, ali je u nastavku sastav Edisa Mulalića postigao čak tri gola i došao do pobjede. Urodio je plodom i 'dogovor' na poluvremenu sa Manijacima. Umjesto u svlačionice, igrači su otišli pred južnu tribinu, a tamo su dobili dodatnu podršku od vjernih navijača.

Igrači u plavim dresovima potom su u drugom dijelu zaigrali mnogo bolje i na kraju zasluženo slavili, ali da krenemo od početka.

Prva dobra prilika za Željezničar nakon prekida u osmoj min uti, Štilić je ubacio, ali u posljednji trenutak ispred igrača domaćih interveniše Nikolić. Gosti iz Doboja također su napadali i prijetili.

Imali su veliku šansu u 14. minuti. Đorić je sjajno ubacio, lopta prolazi pored odbrane Željezničara, ali Stevanović kasni na loptu, ostaje 0:0. Novi pokušaj vrlo raspoloženih gostiju u 20. minuti. Prvo je šutirao Mihajlović, blokirao je Hodžić, zatim pokušava i Baranov, lopta odlazi preko gola Bendera.

Uslijedio je potom gol Željezničara u 21. minuti, a postigao ga je Santos. Sjajna kontra domaće ekipe, Drljo je ubacio, a Santos sve pratio i pogodio.

Santos je tokom slavlja skinuo dres i zaradio žuti karton. To je treći karton u sezoni i propustit će gostovanje Leotaru naredno kolo. Zaboravio je Brazilac da ima dva žuta kartona, odmah je uputio izvinjenje klupi domaćih.

Sloga uzvraća u 35. minuti. Mihajlović je prošao pokraj Galića i vratio loptu u sredinu, a Lalić preciznim udarcem donosi Dobojlijama 1:1.

Agresivno su domaći krenuli u drugih 45 minuta, a to im se isplatilo jer su već u 50. došli do nove prednosti. Santos je poslao dugu loptu prema Krpiću, pretrčao 50 metara, a na kraju dočekao povratni pas i pogodio.

Santos u 54. minuti ponovo u šansi,zatim i Krpić, ali se odbranila Sloga. Penal za Željeznićar u 60. minuti. Štilić ga je realizovao, rutinski, a prethodno izborio sjajni Santos kojeg je srušio golman gostiju Brajlović.

Željezničar je ovjerio pobjedu u 78. minuti. Uradio je to Amoah, koji krade loptu Popari, na kraju sve sam čini i pogađa za 4:1.

FK Željezničar - FK Sloga 4:1

FK Željezničar: Bender, Cocalić, Štilić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Galić, Hodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloga Meridian: Brajlović, Nikolić, Đorić, Stevanović, Baranov, Peco, Čolić, Lalić, Baštić, Mlanović, Mihajlović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.