Mulalić promijenio golmana i stopera, Jašarević ostao na klupi, kao i Krpić

Meč se igra od 15 sati

Mulalić promijenio golmana i stopera, Jašarević ostao na klupi, kao i Krpić

Samir Mlaćo
Prije sedam dana snage su odmjerili Željezničar i Sloga Doboj, a Plavi su slavili 1:0. Sada ponovo igraju od 15 sati, a mjesto odigravanja je stadion Grbavica.

Plavi se nadaju tri boda koja bi ih ostavila u borbi za Evropu, dok bi gosti sigurno bili zadovoljni i remijem.

Željezničar je imao određenih problema pred ovaj meč, povrijedio se mladi golman Muftić, dok je tek jedan trening odradio Sulejman Krpić, koji je ostao na klupi, kao i Haračić, Amoah, Bekrić, Karić, Hajdarević, Kosorić...

Treneri Edis Mulalić i Zoran Ćurguz odredili su početne postave:

FK Željezničar: Bender, Cocalić, Štilić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Galić, Hodžić.

FK Sloga Meridian: Brajlović, Nikolić, Đorić, Stevanović, Baranov, Peco, Čolić, Lalić, Baštić, Mlanović, Mihajlović.

Oglasi

Plavi sa Grbavice su u međuvremenu prošli Zvijezdu iz Gradačca u Kupu BiH, te plasirali se u polufinale i sa optimizmom dočekuju današnji i meč.

Edis Mulalić je najavio isti, te kazao da je njegova ekipa odigrala veliki broj utakmica u kratkom periodu, ali i istakao da na reprezentativnu pauzu žele otići pobjedom.

"Sigurno nas čeka teška utakmica. Vidjeli smo kako je bilo u Modriči. Kompaktni su, tražit će šansu iz prekida i kontri. U 29 dana ovo nam je osma utakmica, ali mislim da ćemo iznaći snage i tim da sutra izađemo na kraj sa Slogom i ostvarimo pozitivan rezultat. Imamo i par rovitih igrača, ali vjerujem da ćemo skupiti tim koji će sutra upisati pobjedu“, rekao je Mulalić.

Zoran Ćurguz, šef struke Sloge,  je u posljednjem meču ova dva tima na Grbavici odbio se pojaviti na press konferenciji, a iskusnog defanzivca Željezničara Aleksandra Kosorića tada je nazvao 'indijancem'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije meča Željezničara i Sloge danas igraju i FK Velež – FK Sloboda te NK Široki Brijeg – FK Tuzla City.

U ponedjeljak je planiran duel Sarajeva i Posušja od 13 sati u Doboju kod Kaknja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
kakve su ono "fleke" po travnjaku grbavice?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi