MRK Iskra postao dio velike Wwin porodice!

Sponzorski tekst

Velika Wwin porodica bogatija je za još jednog člana i to još jednog premijerligaša - Muški rukometni klub Iskra iz Bugojna.

Tako i u Premijer ligi u rukometu nose dres sa logotipom WWin kao što to već rade i rukometni klub Hercegovina iz Nevesinja, nogometni klubovi FK Sloboda Tuzla, FK Leotar Trebinje i NK Široki Brijeg, te košarkaški KK Borac WWin, HKK Široki, KK Mladost Mrkonjić Grad ili malonogometni Sloga WWin – Gornji Vakuf/Uskoplje, MNK Hercegovina, kao i KMF Leotar iz Trebinja, te mnogi drugi klubovi nižih rangova u Bosni i Hercegovini.

Muški rukometni klub - MRK Iskra osnovan je 1970. godine. Nakon osnivanja kluba rukomet se igrao na betonu iza Gimnazije Bugojno, a kasnije Iskra je utakmice igrala kao domaćin u dvorani u Maglaju jer u Bugojnu nije bila izgrađena dvorana.

Godine 1980. Iskra je osvojila Kup BiH, u polufinalu Kupa Jugoslavije poražena je u Celju od ekipe Aero Celje. U periodu 1982.-1990. godina takmičio se u Prvoj B ligi Jugoslavije. Prvu utakmicu u dvorani u Bugojnu Iskra je odigrala 1984. godine pred više od 4.000 gledaoca sa ekipom "Zagreb" iz Zagreba u kojoj je Iskra savladala ekipu Zagreba.

Protiv Iskre u dvorani u Bugojnu igrale su reprezentacije SSSR, Japana, Egipta, Katara, Jugoslavije itd.  U 2000. godini, kao drugoplasirana ekipa, ulazi u Prvu ligu Bosne i Hercegovine. U takmičarskoj 2002/03. godini takmičio se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Od takmičarske sezone 2003/04. godini takmiči se u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

U takmičarskoj sezoni 2019/2020.  godine ulazi u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U 2023. godini sponzor MRK Iskra Bugojno je najveća regionalna online kladionica WWin koji je prepoznao najljepšu sportsku priču iz Bugojna.

Treneri u Iskri bili su Ante -Tone Vukadin, Ratko Menjak, Ekrem Jaganjac, Milorad Karalić, Ivo Munitić, Mahmut Obralić, Asim Šahman itd.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

MRK Iskra Bugojno je bio tehnički organizator međunarodnih rukometnih turnira za mlade "Rukomet je moja budućnost", gdje se okupljalo šest reprezentacija. Ovaj turnir u kategoriji mladih po jačini smatra se odmah poslije svjetskog i evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.