Utakmica iz Bugojna dobila zvaničan epilog

Komesar dao objašnjenje

Utakmica iz Bugojna dobila zvaničan epilog

H. Zilić

Za vikend je na bh. parketima odigrana utakmica koja je dobila i treće poluvrijeme. Iskra je u Bugojnu dočekala tim Vogošće u 24. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

RSBiH je po završetku utakmice u biltenu registorvao meč rezultatom 26:25 za Iskru koliko je i bilo po isteku vremena, a nakon toga stigla je žalba od strane RK Vogošća.

Međutim, pomenuta žalba je danas odbijena i Iskra je zvanično dobila susret rezultatom 26:25.

Komesar je ovu odluku donio je nije bilo moguće utvrditi nepravilnosti vezane za žalnu RK Vogošća, a koji su se odnosili na reegularnost mjerenja vremena.

Ranije je kasa saveza dobro napunjena zahvaljujući meču u Bugojnu.

Službeni predstavnik RK Vogošća Fetah Kadrić kažnjen je opomenom, dok je RK Vogošća kažnjen sa 400 KM.

Oglasi

Članu RK Vogošća je izrečena diskvalifikacija te klubu kazna od 400 KM, a opomena je izrečena i službenom predstavniku RK Iskra Emiru Karadži, dok će klub iz Bugojna u kasu Saveza uplatiti 400 KM.

Nakon prekida koji je nastao zbog tuge igrača, a kasnije i kontakta sa navijačima, veliki broj igrača je dobio crvene kartone.

Članu Iskre Lazaru Jankoviću izrečena je diskvalifikacija sa pisanom prijavom, te je on suspendovan do okončanja postupka. RK Iskra će uplatiti i 300 KM u kasu Saveza. Isto očekuje još jednog člana Iskre, a radi se o Armanu Ljutiću.

Na drugoj strani sa diskvalifikacijom je prošao Ibro Jelačić, a RK Vogošća će uplatiti u kasu Saveza 300 KM.

Svoj posao službenog predstavnika u narednom meču neće moći obavljati Emir Karadža (RK Iskra) i Enid Tahirović (RK Vogošća), a zbog sukoba publike i igrača RK Iskra Bugojno kao domaćin će morati da uplati i 2.000 KM u kasu Saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi