Regija će dobiti fudbalskog giganta, stižu veliki novci u klub: "To je sportska zemlja"
(AP Photo/Jon Super)

Projekat koji bi mogao donijeti velike stvari

Regija će dobiti fudbalskog giganta, stižu veliki novci u klub: "To je sportska zemlja"

Haris Zilić

U regiji se sprema još jedna zanimljiva sportska i fudbalska priča, a mogli bismo uskoro dobiti klub koji će igrati jako bitnu ulogu na evropskoj sceni.

Turski biznismen Acun Ilicali želi što više uložiti u fudbalski svijet nakon dobrog početka sa Hull Cityem.

Vlasnik engleskog drugoligaša odlučio je da u narednom periodu radi na ulaganju u NK Maribor.

Jedan od najtrofejnijih slovenskih klubova tako bi dobio bogatog vlasnika, a turski biznimsmen želi napraviti projekat na duže staze.

Maribor vidi kao idealnu destinaciju, ali i klub za razne razvojne programe koji može napredovati u svim segmentima i na svim poljima.

"Upoznat sam s Slovenijom. To je sportska zemlja i imaju veliki potencijal. Nakon istraživanja odlučili smo se i koji bi klub bio najprikladniji za naš program", rekao je Ilcali i dodao:

Oglasi

"Bio sam nekoliko puta u Mariboru i svidjelo mi se okruženje, klima, infrastruktura, ali i klub koji posjeduje dobre temelje za jak i brz razvoj."

Mariboru posljednje vrijeme ne ide na rezultatskom planu, a u Sloveniji su pozitivno dočekali ideju i vijest o ulaganju o popularne Viole.

Pomenuti truski biznismen je prije tri godine ušao u fudbalske vode kada je preuzeo engelski Hull City kojeg je uz lagan i precizan rad doveo do vrha Championshipa.

Popularni Tigrovi će se u posljednjem kolu ove sezone boriti za plasman u play-off, a cilj vlasnika je bio da Hull u narednih pet sezona pokuša vratiti u Premiership, što bi mogao napraviti već u trećoj sezoni.

Oglasi

NK Maribor će imati priliku da bude jedan od najbogatijih i najstabilnijih klubova u regiji, a sigurno da će otvarati i dosta prostora za jake transfere za ovo područje.

Također u planu je i saradanja sa nekoliko klubova iz Turske.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

U narednom periodu, Iilcali želi da uloži u još neki od klubova, a planira se i saradnja Hulla City i Maribora što je svakako jedan pozitivan korak za slovenski klub.

Detalji oko cijele priče trebali bi biti poznatiji po završetku EURO-a u Njemačkoj ovog ljeta.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Kod nas če odustat malo po novoj godini...
1 0
HamzaVojvoda
Mora da je buldozera sluso. Slovenija zemlja mog sna ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije