Navijači bijesni jer je Tuchel javno "bacio pod voz" igrača Bayerna: "Bio je previše pohlepan"

Javno ga isprozivao za greške

Navijači bijesni jer je Tuchel javno "bacio pod voz" igrača Bayerna: "Bio je previše pohlepan"

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna sinoć su na svom terenu remizirali protiv Real Madrida (2:2) u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Trener domaćeg tima Thomas Tuchel našao je krivca zbog kojeg Bayern nije pobijedio, ali niko nije očekivao da će tako javno svog igrača da "baci pod voz".

Bayern je sinoć odigrao veoma dobru utakmicu iako je činjenica da ovaj tim nije baš briljirao ove sezone, a to se posebno odnosi na domaća takmičenja u kojima su već ostao bez šansi za osvajanje trofeja.

Ipak, njemački tim je sinoć protiv Reala bio veoma dobar i na korak pobjede jer su Bavarci imali vodstvo od 2:1 nakon preokreta, no u samom finišu utakmice gosti su golom iz penala uspjeli da dođu do 2:2.

Jasno je da je u ovom dvomeču još uvijek sve otvoreno i da će odluka o puniku u finale pasti za sedam dana na stadionu Santiago Bernabeu.

Međutim, Thomas Tuchel bio je sinoć vidno nezadovoljan što njegov tim nije pobijedio i došao do prednosti pred revanš u Madridu. Bayern je vodio sa 2:1, ali je potom Kim skrivio penal nad Rodrygom nakon čega je Vinicius Junior pogodio za 2:2.

Za Viniciusa je to bio drugi pogodak na utakmici jer je sredinom prvog poluvremena Brazilac bio taj koji je postigao gol za vodstvo Reala rezultatom 1:0.

Oglasi

I tada je grešku napravio Kim koji nije uspio da isprati kretnju Viniciusa, odnoso on ga je "navukao na tanki led" da krene za njim, pa je nakon sjajnog dodavanja Brazilac izašao sam na Manuela Neuera i dao gol za 0:1.

Jasno je svima bilo da je Kim bio tragičar Bayerna u sinoćnjem meču jer je krivac za oba gola i ostale sjajne reakcije koje je imao u okršajima s Viniciusom i Rodrygom su brzo zaboravljene. O reprezentativcu Južne Koreje na press konferenciji nakon meča pričao je i Tuchel i niko nije očekivao da će baš tako javno kritikovati svog igrača.

Tuchel je jasno poručio da je Kim najveći krivac što Bayern nije pobijedio i da su njegove greške kumovale golovima Viniciusa Juniora.

"U dva navrata je bio previše pohlepan. Napravio je prerano prvi potez protiv Viniciusa kod prvog gola kada je krenuo za njim naprijed i dodavanje Kroosa ga je uhvatilo u najgorem trenutku. Bio je previše agresivan. To se vidjelo kod drugog gola kada je nažalost napravio još jednu grešku", rekao je Tuchel.

Oglasi

Međutim, trener Bayerna dobio je žestoke kritike navijača njemačkog kluba što je na takav način isprozivao svog defanzivca pred kamerama.

I pored činjenice da je Kim napravio dvije greške navijači Bayerna smatraju da Tuchel nije smio tako javno da priča takve stvari o njemu, te da trener to jednostavno ne smije da radi svojim igračima bez obzira na ono što se desilo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/lhonzy_himself/status/1785550516061089799[/twitter]

Sigurno je da je Kima ova Tuchelova izjava dodatno udrmala jer ga je označio kao direktnog krivca zbog kojeg Bayern nije pobijedio Real Madrid. Navijači Bayerna smatraju da to nije uopšte profesionalno ponašanje Tuchela, te im je drago što će njemački stručnjak na ljeto napustiti njihov klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Inace za svaki gol neko je krivac. Da nije tako sve bi utakmice zavrsavale bez golova. Glupo je o tome pricati.
0 0
SactownCali
Naslov teretnog voza
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi