Sanjao je da obuče taj dres

Sad je svima jasno: Joao Felix na predstavljanju u Barceloni pokazao svoje pravo lice

Edmir Škorić

Barcelona je posljednjeg dana prijelaznog roka uspjela dovesti dva velika pojačanja, Portugalce Joaa Felixa i Joaa Fancela.

Obojica su u finišu transfer tržišta potpisali za Barcelonu, a dolaze na posudbe do kraja sezone. Felix se pridružio Kataloncima iz Atletico Madrida, Cancelo iz redova aktuelnog evropskog prvaka Manchester Cityja.

Interesantno da su obojica odmah registrovani i imaju pravo nastupa večeras protiv Osasune, tako da je za očekivati da debituju u dresu Barcelone.

Zanimljivo, još 18. jula Felix je izjavio pred kamerama da isključivo sanja dres Barcelone. Skoro dvije sedmice kasnije, ta želja mu se i ostvarila i zaigrat će za velikana s Camp Noua.

Očito je da nije lagao. Naime, jučer je tokom zvaničnog predstavljanja u Barceloni bivši igrač Benfice zaplakao od silnih emocija, a fotografije su objavljene na društvenim mrežama.

Pokazao je na taj način da je pravi emotivac, ali i da je zaista cijeli život sanjao da nosi dres Barcelone, iako je prethodno igrao u madridskom Atleticu.

Upravo zbog riječi da mu je sna igrati za Barcelonu je i otpisan od strane Diega Simeonea i bilo je jasno da će morati da potraži ovo ljeto novu sredinu ako želi da igra i da konkuriše za portugalski sastav za EURO 2024.

23-godišnjak je drugu polovicu prošle sezone proveo na posudbi u Chelseaju. Postigao je četiri gola u 16 utakmica i time nije uvjerio Londončane da ga potpišu na stalnoj osnovi.

Ukupno je za Atletico odigrao 131 nastup u svim natjecanjima i postigao 34 gola. Felix je svoj prvi meč za Portugal odigrao 2019. i zabio je pet golova u 31 međunarodnoj utakmici. Napadač je igrao na Euru 2020. i Svjetskom prvenstvu 2022.

Uz Cancela mogao bi biti jako važno pojačanje za Katalonce koji u Pamploni žele da dođu do treće uzastopne pobjede. Prethodno su slavili nad Villarrealom u gostima s 4:3 i Cadizom kod kuće 2:0, dok su u prvom kolu odigrali tek 0:0 s Getafeom u gostima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Maxbet kladionica nudi vam mogućnost da odigrate razne kombinacije za utakmicu Osasuna - Barcelona. Kompletna ponuda nalazi se OVDJE. Susret počinje u 21 sat.

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.