Lewandowski izustio riječi nakon kojih na terenu više ništa neće biti isto
Foto - EPA

Bio je žestok

Lewandowski izustio riječi nakon kojih na terenu više ništa neće biti isto

Midhat Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski (35) ulazi u svoju drugu sezonu s Barcelonom. Prošle sezone je s 23 pogotka u 34 utakmice vodio Katalonce do naslova prvaka, a ove sezone je u tri nastupa postigao jedan gol. Međutim, nakon riječi koje je izgovorio za njega više ništa neće biti isto na terenima La Lige.

Robert Lewandowski bio je brutalno iskren kada je govorio o španskoj La Ligi. Izrekao je ogromne kritike na račun prvenstva i španskih sudija za koje smatraju da ubijaju fudbal.

Riječi poljskog napadača definitivno će odjeknuti za njega na terenu više ništa neće biti isto.

"La Liga nije napadačka liga i nije nimalo atraktivna. Španske sudije su te koje ubijaju ligu", brutalno je iskren Lewandowski u razgovoru za poljske medije.

Ove riječi sasvim sigurno se neće dopasti rukovodstvu La Lige, ali i sudijama. Lewa je u prvoj sezoni imao problema s njima i nakon ovog će se svaki njegov potez na terenu gledati kroz posebnu pažnju.

Oglasi

Ove sezone Lewandowskom u napadu pomaže i 16-godišnjak Lamine Yamal. Poljak je impresioniran ovim dječakom.

"On je zaista vrhunski, ali sada ga treba pustiti da bude samo tinejdžer. Koliko igrača koji su tako rano došli na scenu su zvijezde u svojim 30-im godinama?", pita se Lewandowski.

Također, iskusni napadač je govorio o mogućem oproštaju od reprezentacije Poljske.

"Odluku ću donijeti pred Evropsko prvenstvo 2024. godine", najavio je Lewandowski.

Podsjetimo, Lewa je na scenu došao u dresu Lech Poznana, a zatim je uslijedio transfer u Borussiju iz Dortmunda, gdje je potpuno eksplodirao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uslijedio je potom odlazak u Bayern. U Minhenu je porušio sve rekorde, osvojio je sve što je mogao, ali željan novih izazova je prošlog ljeta odlučio otići i potpisao je ugovor za Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi