Laporti zazvonio telefon, stigao poziv koji je čekao sedmicama, slijedi ludnica u Barceloni!
Foto: Mladen Lackovic/LakoPress

Katalonci idu u "napad"

Laporti zazvonio telefon, stigao poziv koji je čekao sedmicama, slijedi ludnica u Barceloni!

Endin Čaušević

Barcelona će baš kao i prethodne dvije godine biti itekako aktivna posljednjeg dana prelaznog roka, a Joan Laporta danas je od La Lige dobio poziv koji se čekao sedmicama i sada je dobio dozvolu da završi sve ono što je planirao ovog ljetnog prelaznog roka.

Poznato je da se Barcelona već nekoliko godina muči s finansijskim problemima i uslovima koje im postavlja La Liga što otežava katalonskom klubu situaciju kada je u pitanju ljetni prelazni rok.

Barcelona je uspjela dovesti nekoliko pojačanja ovog ljeta, ali oni su registrovali tek pred sami početak sezone, a neki od prvotimaca uopšte nisu ni bili u konkurenciji za utakmice koje su odigrane upravo zbog toga što nisu registrovani.

La Liga je od Barcelone tražila da finansijski osigura i pokrije registraciju, ali i dovođenje novih igrača i baš kao prethodne dvije godine to su uradili pred sami kraj prelaznog roka.

Gerard Romero objavio je da je Laporta danas konačno dobio poziv od čelnika La Lige i da su mu oni javili da je odobrena novčana garancija Barcelone od 20.2 miliona eura što omogućava katalonskom klubu registraciju svih prvotimaca.

Oglasi

Međutim, ono što je mnogo važnije jeste da Barcelona s tim novce može da realizuje i planirana pojačanja i očekuje se da će sutra potvrditi dolaske još najmanje dvojice igrača.

U pitanju su Joao Cancelo i Joao Felix koji će u Barcelonu doći na posudbu do kraja sezone iz Manchester Cityja, odnosno Atletico Madrida čime će biti kompletiran igrački kadar ovog kluba.

Također, bit će i odlazaka iz Barcelone zadnjeg dana prelaznog roka, a klub će kako stvari stoje napustiti Ansu Fati i Clement Lenglet.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fati ide na posudbu u Brighton i već dana leti na ljekarske preglede, dok je Lenglet dogovorio posudbu u Aston Villu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti