Potpisao za Barcelonu, pa se odmah razočarao kada je vidio da ne može dobiti ono što želi

Cancelo nije imao izbora

Potpisao za Barcelonu, pa se odmah razočarao kada je vidio da ne može dobiti ono što želi

Endin Čaušević

Barcelona je uspjela posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka na posudbe dovesti portugalski dvojac Joao Cancelo - Joao Felix. Obojica su već registrovana i imaju pravo nastupa već sutra protiv Osasune, no u centru pažnje je Cancelo koji nije krio koliko je razočaran zbog broja kojeg je dobio u katalonskom klubu.

Katalonski klub je i ovog ljeta čekao do posljednjeg dana kako bi ozvaničio velika pojačanja, a ovaj put u Barcu su stigli Cancelo i Felix.

Cancelo je stigao na posudbu do kraja sezone iz Manchester Cityja, dok je njegov sunarodnjak stigao iz Atletico Madrida također na posudbu do narednog ljeta.

Barcelona je uspjela odmah da registruje obojicu i već će sutra biti u kombinaciji za okršaj protiv Osasune. Xavi ih je nakon jutrošnjeg treninga uvrstio na spisak pozvanih igrača i očekuje se da obojica debituju za Barcu.

Međutim, ono što je skrenulo posebnu pažnju jesu brojevi koje su Cancelo i Felix zadužili po dolasku u Barcelonu na svojim dresovima.

Oglasi

Od Cancela smo navikli da većinom nosi broj 27 u čast svoje preminule majke, dok je Felix u karijeri najčešće nosio broj sedam.

No, oba ova broja su zauzeta u Barceloni zbog čega Cancelo i Felix nisu imali previše izbora. Felix je izabrao broj 14 i nije previše oklijevao oko toga dok je Cancelo pokušavao da se izbori za dva broja, no na kraju je morao pristati na ono što klub nudi.

Broj 27 inače nosi mladi Lamine Yamal, a drugi broj koji Cancelo preferira je 22, no i on je zauzet, odnosno u vlasništvu Ilkayja Gundogana.

Na kraju je Cancelo uzeo broj dva koji u karijeri je nosio samo u nekoliko navrata igrajući za reprezentaciju. Nije krio da je razočaran što nisu bili dostupni brojevi koje inače nosi i imaju posebno značenje za njega, no na kraju je morao pristati na broj dva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Image

S druge strane, Cancelo je nosio nekada i broj sedam u Manchester Citiyju, ali je taj broj zauzet jer ga je nedavno uzeo Ferran Torres.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Ma on se razočarao jer je mislio da je došao u ozbiljan klub kad tamo spr-da-či-na.
0 0
Culer
Da, vidjelo se jasno na licu. A i nazvao je ss da im to potvrdi. Potpišeš i odmah se razočaraš.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi