Efikasna utakmica u Mostaru

Zrinjski razbio Zvijezdu 09, veče i 25. kolo eurogolom začinio Nemanja Bilbija

Eldar Ganibegović, foto: Admin Čaušević

Utakmicom Zrinjski - Zvijezda 09 zatvoreno je 25. kolo WWin lige Bosne i Hercegovine. Plemići su razbili goste sa sjeveroistoka Bosne i Hercegovine rezultatom 4:0.

Prije same utakmice vidjeli smo jednu malu svečanost. Matija Malekinušić dobio je prigodan poklon nakon što je upisao stoti nastup u dresu s lentom.

Odmah u trećoj minuti velika šansa za Zrinjski. Jelovac je izašao sa svog gola, Bilbija je probao da ga lobuje, ali nije dobro šutirao, lopta je otišla pored gola.

Zrinjski je poveo u osmoj minuti. Kiš je ubacio iz slobodnog udarca na drugu stativu, tamo je usamljen Ćuže koji iz voleja pogađa mrežu gostiju.

Sedam minuta kasnije novi pogodak Zrinjskog i ponovo Ćuže. Barišić je uposlio Ćužea koji prebacuje golmana gostiju. Neko je izbio loptu, ali je pomoćni sudija pokazao da je prešla liniju. Diskutabilno u najmanju ruku.

Nakon faula Karaklajića nad Memijom skraćeni korner za Zrinjski u 21. minuti. Bradarić je vratio prizemnu loptu, Kiš se iz gužve izvukao na povratnu i šutirao silovito preko gola.

Sve je i definitivno bilo gotovo u 37. minuti. Bradarić je lijepo uposlio Bilbiju, a Nemanja rutinski pogađa mrežu gostiju.

Pokušaj Kiša na startu drugog poluvremena, nije bio nešto snažan, Jelovac lagano brani.

Ponovo Kiš u 51. minuti. Kiš je probao petom, Jelovac nekako brani, nakon toga Ćuže šutira pored gola Zvijezde.

Desetak minuta nakon toga šansa i za rezervistu Lukanića. Kontra Zrinjskog, Lukanić je pokušao s dvadesetak metara, uz dosta problema Jelovac brani.

Mogao je Zrinjski do gola u 70. minuti. Sjajan posao je uradio Mulahusejnović, uposlio Abdurahimija, čiji je šut blokiran.

Eurogol Nemanje Bilbije za 4:0 u 77. minuti. Abdurahimi se namještao na udarac, nije uspio naći prostor, ćušnuo je nekako loptu do Bilbije koji s vrha kaznenog prostora postiže eurogol raspalivši iz prve po lopti!

Nova velika prilika za Zrinjski u 80. minuti. Abdurahimi je izašao sam na golmana gostiju, ali Jelovac brani. 

Do kraja vidjeli smo nekoliko blijedih pokušaja gostujuće ekipe, no bez većih uzbuđenja. Mogao je zato Zrinjski do pogotka u 90. minuti kada je Memija ubacio na drugu stativu gdje je Tičinović sjajno uhvatio volej, ali nije pogodio iz teške pozicije.

Ostalo je 4:0 i Zrinjski ostaje teoretski u igri za odbranu naslova prvaka Bosne i Hercegovine, dok je Zvijezda napravila još jedan korak ka nižem rangu. 

Zrinjski je nakon ove pobjede drugi s 52 boda, sedam manje od vodećeg Borca od kojeg ima i lakši raspored do kraja. Zvijezda 09 sa 17 bodova ostaje zakucana za dno i iduće sezone ćemo je vjerovatno gledati u Prvoj ligi manjeg bh. entiteta.

Naredno kolo Zvijezdi 09 donosi domaći duel protiv GOŠK-a, dok će Zrinjski na domaćem terenu ugostiti gradskog rivala, Velež.

WWin liga Bosne i Hercegovine, 25. kolo:

Zrinjski - Zvijezda 09 4:0 (Ćuže 8', 15', Bilbija 36', 77')

HŠK Zrinjski: Marić, Barišić, Kiš, Ramić, Ćuže, Bradarić, Šunjić, Memija, Corda, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Zvijezda 09: Jelovac, Ristanović, Tomanović, Savić, Vadze, Ostojić, Karaklajić, Saliman, Damjanić, Šapić, Vukoja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.