Svojom borbenošću i kvalitetnim partijama osvojio navijače Iskre

Defanzivac napustio klub sa Jaklića

Koprivica: Došlo je vrijeme za rastanak, Iskri želim sve najbolje

Samir Mlaćo

Bugojanska Iskra na kraju ipak nije uspjela spasiti prvoligaški status. Bugojanci su bitku vodili i van terena, ali je na kraju 14. mjesto zauzelo Jedinstvo iz Bihaća.

U Bugojnu imaju za čim da žale, a svoju priliku za opstanak definitivno su propustili u domaćim susretima protiv Igmana, Jedinstva, Slavena...

Jedna od onih koji je osvojio srca navijača Iskre jeste 24-godišnji stoper Vlado Koprivica koji će napustiti ovaj klub te svoju sreću potražiti u drugoj sredini.

"Proveo sam predivnih godinu dana u Bugojnu. Zavolio sam grad, klub ljude oko i van kluba, lijepa sam prihvaćen od prvog dana i osjećao sam se kao kod kuće. Nismo ispuni svoj cilj iz više razloga, ali ne bih da ih navodim. Nažalost sada je vrijeme da napustim Iskru i krenem sa novim izazovima", kazao je Koprivica za SportSport.ba.

Nalazi se na odmoru, a nije tajna da se nalazi na meti nekoliko federalnih prvoligaša. Sigurno je da mu neće biti teško pronaći novi klub.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ima par ponuda pa ćemo vidjeti šta je najbolje za mene i moju karijeru. Iskri želim povratak u elitu jer klub sa takvom tradicijom ne zaslužuje da igra u nižerazrednim takmičenjima bh. fudbala", dodao je sada već bivši član kluba sa Jaklića.

Minule sezone Koprivica je bio jedan od najstandardnijih u dresu Iskre, upisao je 27 nastupa uz dva pogotka. Zanimljivo da su oba bila pobjedonosna (Rudar, Bratstvo).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.