Jedinstvu ostaje pobjeda protiv Travnika, Iskra seli u niži rang?

Apelaciona komisija potvrdila odluku Takmičarske: Travnik - Jedinstvo 0:3

Jedinstvu ostaje pobjeda protiv Travnika, Iskra seli u niži rang? · Saznajemo

E. Čaušević

Apelaciona komisija NS FBiH na današnjem zasjedanju donijela je odluku o spornoj utakmici Travnik-Jedinstvo i kako sada stvari stoje poznato je koji klub će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi FBiH.

Jedinstvo je za zelenim stolom dobilo pobjedu protiv Travnika od 3:0 iako su Veziri u toj utakmici slavili sa 6:0. Na ovu odluku žalili su se Travnik i bugojanska Iskra koja bi u slučaju da se vrati pobjeda Travniku ostala u Prvoj ligi FBiH, dok bi Jedinstvo ispalo.

Kako saznaje SportSport.ba Apelaciona komisija potvrdila je odluku Takmičarske komisije, te je Jedistvu pripisana pobjeda od 3:0. Kako stvari stoje klub iz Bihaća će i naredne sezone igrati u Prvoj ligi FBiH, dok će Iskra iz Bugojna morati u niži rang zajedno s Travnikom.

Jasno je da će se klub iz Bugojna žaliti na ovu odluku Apelacione komisije NS FBiH.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babe
Ovaj lopovluk nema kraja.Gdje je sada UEFA?
13 3
zeleni_zub
Jedina ispravna odluka. Nadam se da neće u savezu podleći pritiscima.
8 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi