Jednu legendu su ispratili kao kralja, drugi je čekao da svi odu, poljubio je grb i dugo sjedio sam
Mats Hummels ostaje bez ugovora na kraju ove sezone (Foto: Ralf Treese/DeFodi Images / Pixsell)

Hummels se tiho oprostio?

Jednu legendu su ispratili kao kralja, drugi je čekao da svi odu, poljubio je grb i dugo sjedio sam

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda je ovu bundesligašku sezonu završila pobjedom nad Darmstadtom od 4:0, a na ovom meču od kluba se oprostio Marco Reus. Njemu je priređen zaista spektakularan oproštaj, a sve je to gledao i Mats Hummels kojem bi današnji meč lako također mogao biti posljednji u dresu ovog kluba. Scene po završetku meča govore da bi to mogao biti njegov kraj u Dortmundu.

Mats Hummels je protiv Darmstadta možda odigrao svoj posljednji meč u dresu Borussije iz Dortmunda. Da bi i 35-godišnji defanzivac mogao otići na kraju sezone svjedoče scene nakon utakmice.

Po okončanju meča izgledalo je kao da se iskusni štoper oprašta od publike. Potom je sačekao da svi saigrači odu u svlačionice, šetao je po travnjaku Signal Iduna Parka, te je u nekoliko navrata dotakao grb kluba.

Potom je Hummels sjeo na teren. Naslonio se na stativu očigledno razmišljajući šta će se dešavati u narednom periodu.

Njemu ugovor s klubom ističe na kraju ove sezone. Preostalo mu je još da odigra finale Lige prvaka i vidjet ćemo šta će se nakon toga desiti.

Za sada pregovora o nastavku saradnje nema. Izvjesno je da bi Hummels mogao otići i ako je tako, prava je šteta što danas nije imao kraljevski ispraćaj poput dugogodišnjeg saigrača Marca Reusa.

Oglasi

Reus je od kluba dobio brojne počasti. Navijači su ga ispratili na nestvaran način i scene koje su se dešavale pamtit će dok je živ.

Mats Hummels je proizvod minhenskog Bayerna. Ipak, kako nije dobio pravu šansu za dokazivanje u bavarskom velikanu on 2008. godine odlazi na posudbu u Borussiju.

Samo godinu dana kasnije klub iz Dortmunda je otkupio njegov ugovor. Godinama potom bio je nezamjenjiv član odbrane ovog tima, no potom pravi nepopularan potez i prihvata poziv svog nekadašnjeg kluba Bayerna.

Tri godine proveo je u Minhenu, da bi potom 2019. godine ponovo zaigrao za Borussiju u čijim je redovima odigrao ukupno 506 utakmica uz 38 golova i 23 asistencije.

Oglasi

Dosta uspjeha imao je s njemačkim velikanom. Dva puta je osvajao Bundesligu, dva puta DFB Pokal.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trofej koji čeka je Liga prvaka. Izgubio ga je 2013. godine od Bayerna, a sada će u Londonu imati šansu da možda u posljednjem nastupu za Borussiju osvojio i najveći klupski trofej.

Treba svakako istaći da Hummels neće biti dio ekipe reprezentacije Njemačke na Evropskom prvenstvu. Julian Nagelsmann ga nije pozvao i on je vjerovatno okončao reprezentativnu karijeru.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi