Ivković: Sve golove zamijenio bih za jedan protiv Veleža
Sa pet pogodaka prvi strijelac Bugojanaca u minuloj sezoni

Mladi vezista iza sebe ima veoma dobru sezonu

Ivković: Sve golove zamijenio bih za jedan protiv Veleža

S. Mlaćo

Još uvijek nije poznato da li će NK Iskra i naredne sezone igrati Prvu ligu FBiH. Bugojanci danas očekuju informacije sa sjednice Apelacione komisije NS FBiH, te se nadaju najboljim vijestima po njih.

U mnogome će sudbina NK Iskra ovisiti o današnjoj sjednici, a veliki broj igrača najavio je odlazak sa Jaklića. Veoma dobru sezonu iza sebe ima mladi vezista Muzafer Ivković koji je u pojedinim mečevima nosio i kapitensku traku Plavih sa Jaklića.

"Iza mene je jedna jako solidna sezona. Bez obzira na golove i dobre utakmice, ne kažem dobra nego solidna, jer znam da mogu još bolje. Učestvovao sam u većini pogodaka tima i postigao ih pet, a posebno mi je drago što su svi bili važni za osvajanje bodova. Opet bih svih pet mijenjao za onu prečku protiv Veleža u zadnjoj minuti, kroz smijeh kaže Ivković.

"Sve u svemu zadovolja sam kada je realizacija u pitanju i zbog toga što sam najbolji strijelac ekipe, bez obzira što igram zadnjeg veznog. Mi igrači smo najveći krivci zbog osvajanja mjesta na kojem se nalazimo jer smo sve imali u svojim rukama. Najviše žalim što sam zbog povrede propustio dvije ključne utakmice sa Igmanom i Jedinstvom. Opet se nadam da će ta žalba biti usvojena u našu korist jer Iskra sigurno zaslužuje više od Jedinstva da ostane u ovoj ligi. Volio bih da ostanemo jer je to moj klub i moj grad, tu sam cijeli život. Naravno da razmišljam i da se okušam u nekoj jačoj sredini. Imam neke opcije, dobre ponude, ali ne bih puno o tome pričao", jasan je 20-godišnji vezista.

Tokom sezone dobio je brojne pohvale svojih saigrača, ali i protivničkih trenera, što ga posebno raduje. Svjestan je da je svoju igru podigao na viši nivo.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Puno sam radio individualno i radio na nekim stvarima koje su mi nedostajale pored treninga u klubu. Treniranje je jedini ključ uspjeha. Žao mi je što je trener Adis Obad nije došao ranije, jer je unio živost i vratio dobru atmosferu u ekipi. Sigurno da bi Iskra ostala bez problema da je on došao ranije", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba vezista NK Iskra Muzafer Ivković.

Ivković je izdanak škole NK Iskra, a ove sezone upisao je 24 nastupa. Svojom borbenošću redovno je 'osvajao' navijače tima sa Jaklića te će u ovom klubu teško nadoknaditi njegov eventualni odlazak.

Top Komentari

Sanel Orucevic
Jeli protiv veleza precku ezatocete danas ko fisek ispast u reg ligu seljacicu mali.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti