Nevjerovatan domaći niz Liverpoola

Sjećate li se kada je Liverpool posljednji put izgubio utakmicu na Anfieldu u Premier ligi?

Esmer Oštraković

Nogometaši Liverpoola formu iz prošle sezone prenijeli su i na ovu, te su prvi na tabeli u Premier ligi.

Prošle godine su uspjeli osvojiti Ligu prvaka, a trofej u domaćem prvenstvu im je izbjegao za dlaku.

Ove sezone su furiozno krenuli i u prvenstvu, te su prvi na tabeli i čini se da će uraditi sve da osvoje titulu prvaka.

Ono što je fascinantno jeste forma Liverpoola na Anfieldu u domaćem prvenstvu, gdje Redsi nisu izgubili utakmicu još od aprila 2017. godine.

Posljednji poraz na Anfieldu bio je od Crystal Palacea i to 23. aprila 2017. godine. Liverpool je tada poveo preko Coutinhoa, a preokret je gostima sa dva gola donio Benteke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jako blizu prekida tog niza bio je Tottenham jučer koji je vodio sa 1:0, ali Liverpool je uspio preokrenuti rezultat i na kraju ostvariti pobjedu.

Obzirom na sjajnu igru tima koji sa klupe predvodi Jurgen Klopp, postavlja se pitanje da li će neko ubrzo moći pobijediti na Anfieldu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.