Usvojen prijedlog o skraćenju lige
Sjednica se održava u Sarajevu

Na sjednici Skupštine NS BiH

Usvojen prijedlog o skraćenju lige · Zvanično

U Sarajevu je u toku sjednica Skupštine NS BiH.

Biće veoma zanimljivo, a posebno dešavanja prate klubovi iz Wwin lige naše zemlje.

Ranije se pojavio prijedlog da se liga skrati, te da u sezoni 2024/25 ligu napuste četiri kluba.

Tako bi u sezoni 2025/26 liga brojala deset klubova, o čemu se već odavno priča.

Sada je ovaj prijedlog bio na glasanju i odlučeno je da prihvati, odnosno jednoglasno su delegati glasali 'za, iako je Izvršni odbor NS ZHK na svojoj sjednici IO donio odluku da njihovi delegati ne prihvate prijedlog.

No, ni to nije sve, odnosno sinoć su se pojavile informacije da ni ostali delegati iz županijskih saveza nisu na ovim talasnim dužinama, ali očito su se jutros stvari promijenile te je postignut dogovor i da je prvi čovjek Saveza Vico Zeljković koš jednom pokazao moć koju uživa u krovnoj kući bh. fudbala. A, šta će i da li će nešto zauzvrat zauzvrat dobiti oni koje se moralo "lomiti", pokazat će vrijeme.

Koliko će to donijeti dobro za bh. nogometa ostaje da se vidi. Jasno je da će kvalitet porasti, te da ćemo imati veliki broj derbija, no pitanje je kakva je onda sudbina relativno 'manjih' sredina, te mladih igrača. Oni će zaista teško uspjeti u ligi sa deset klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, liga trenutno broj 12 klubova, a ove sezone ispali su FK Zvijezda 09 i FK Tuzla City.

Doći će i do skraćenja Prve lige Republike Srpske, a čeka se i moguća odluka o skraćenju Prve lige Federacije. Promjena će biti i u Omladinskim ligama.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Hej momci u plavom imam losu veestt
0 1
Trapatoni
Dugo nisam vidio ovoliko gowana na jednom mjestu!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti