Jedan od najboljih igrača u Seriji A optužen za seksualni napad, prijeti mu 16 godina zatvora?!

Igrač tvrdi da nije kriv

Jedan od najboljih igrača u Seriji A optužen za seksualni napad, prijeti mu 16 godina zatvora?!

Edmir Škorić
Teme:

U protekloj sezoni Serije A zabio je 14 golova i bio jedan od najboljih u ligi, ali sada se suočava sa teškim optužbama i prijeti mu čak 16 godina zatvora, iako naravno on to sve osporava.

Albert Gudmundsson je u dresu Genoe briljirao tokom sezone i zahvaljujući njegovim golovima ova ekipa je izbjegla ispadanje. Islanđanin je u vrhu liste najboljih strijelaca, a ispred njega bili su samo Lautaro Martinez iz Intera (24); Dušan Vlahović iz Juventusa (16), Olivier Giroud i Victor Osimhen iz Milana i Napolija koji su dali po 15 golova.

Ovako dobra sezona Islanđanina zainteresovala je mnoge klubove za njega u smislu pojačanja momčadi za sljedeću sezonu. U ovoj situaciji Genoa očekuje zaradu od 30-35 miliona eura. Mediji su napadača dosad povezivali sa Milanom, Juventusom, Interom, Tottenham, ali ipak, ne treba isključiti da Gudmundssonova eventualna promjena kluba bude torpedirana.

Islandsko tužilaštvo je nastavilo istragu protiv Gudmundssona zbog navodnog seksualnog napada koji se dogodio prošlog ljeta. U avgustu je jedna žena rekla policiji da ju je fudbaler seksualno napastvovao u noćnom klubu u Reykjaviku.

Kad je slučaj otvoren i tema postala poznata na Islandu, Gudmundsson je suspendovan i nije mogao biti uzet u obzir za pozive u reprezentaciju. Zbog toga nije nastupao u kvalifikacijama za Euro 2024.

Kasnije je okružno tužilaštvo obustavilo slučaj, pa se igrač vratio u reprezentaciju za martovsko doigravanje - Island u konačnici nije prošao na Euro nakon poraza od Ukrajine 1:2. Posljednje informacije govore da je u ovom slučaju bilo žalbe, pa ga je tužilaštvo ponovo otvorilo.

Oglasi

Advokat koji brani ženine interese smatra da je njeno svjedočenje vrlo vjerodostojno, a odluka o ponovnom otvaranju slučaja donosi se kada postoje jasne indicije o nečijoj krivnji.

"Svako ko ima spolni odnos s osobom bez njenog pristanka kriv je za silovanje i podliježe zatvorskoj kazni od najmanje jedne godine do najviše 16 godina", piše dnevnik "Il Giornale" i citira čl. . 194 Islandskog kaznenog zakona.

Portal dv.is javlja kako će se Gudmundsson ove jeseni pojaviti pred sudom.

"Albert je nevin. Ništa se novo nije dogodilo. To je dio procesa koji već poznajemo. Zadržavamo puno povjerenje u pravosudni sustav", rekao je Vlhjalmur H. Vilhjalmsson, advokat igrača Genoe.

Gudmundsson je u Genou došao u januaru 2022. za 1,5 miliona eura iz AZ-a, a prethodno je igrao u Reykjaviku, Heerenveenu, PSV-u. Ima ugovor sa Đenovljanima do ljeta 2027. godine, ali mnogo toga ovisit će i o konačnoj presudi.

Igrač smatra da nije kriv i uvjeren je da ga to neće spriječiti da već ovog ljeta napravi veliki transfer u neki od većih timova.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Boje vas i aVgust, aVstrija itd
0 0
Interista
Koja slucajnost da se ovo samo fudbalerima desava, vjerovatno cura zeli izvući sto vise para, ovdje nesto jako smrdi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti