Poznato ime nasljednika Damira Doborca u RK Gračanica?

Potraga za novim trenerom završena?

Poznato ime nasljednika Damira Doborca u RK Gračanica?

Esmer Oštraković

Kao što smo još sredinom mjeseca i najavili Damir Doborac više nije trener RK Gračanica.

Naime, on nije uspio pronaći zajednički jezik sa Upravom RK Gračanica, te su na kraju svi zaključili da je najbolje da dođe do raskida saradnje.

Doborac je bio prvi izbor za novog trenera RK Bosna Sarajevo, ali još uvijek nije poznato da li će preuzeti trenersku palicu u ovom klubu.

Navodno je Doborac nakon odlaska iz Gračanice imao ponudu i od Konjuha, međutim odlučio je da je odbije, jer želi da preuzme klupu nekog drugog kluba.

Gračanlije je Doborac vodio u proteklih nekoliko godina, te je ostvario jako dobre rezultate, ali sigurno da ostaje žal i njemu, ali i navijačima ovog kluba što niti jednom nisu uspjeli podignuti pehar za šampiona Bosne i Hercegovine.

Kako stvari stoje poznato je i ime nasljednika Damira Doborca u RK Gračanica, a to će biti mladi trener Amar Čavčić.

Oglasi

Čavčić je ove sezone predvodio ekipu Hercegovine koja je ispala iz lige i koja će naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS.

Zanimljivo je i to da ima samo 29 godina, što je naravno u trenerskim "vodama" jako malo i pitanje je kakvo iskustvo će imati.

Do sada je osim u Hercegovini radio kao trener drugog tima Vogošće, te je bio asistent u prvom timu ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kako stvari stoje dolazak Čavčića značio bi i dosta manje ambicije kluba jer teško je vjerovati da tako mlad trener može napraviti neki veliki rezultat.

Izgleda da ćemo Gračanlije u narednoj sezoni gledati u dosta podmlađenom sastavu, a navodno bi se igra trebala zasnivati na domaćim igračima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi