"Nisam imao novca, djevojka mi je plaćala kafu, radila dva posla da me izvede me u kino, a sada..."

Bruno Fernandes je otvorio dušu

"Nisam imao novca, djevojka mi je plaćala kafu, radila dva posla da me izvede me u kino, a sada..."

Admin Čaušević

Danas kotira kao jedan od najboljih veznjaka svijeta, a kada je počeo igrati fudbal živio je na ivici siromaštva. Toliko teško mu je bilo da mu je čak djevojka plaćala večeru ili izlazak u kino. Zbog svega šta je prošao zauvijek će biti zahvalan svojoj supruzi s kojom je u međuvremenu dobio dvoje djece.

Bruno Fernandes, sjajni veznjak Manchester United otvorio je svoju dušu i napisao ispovijest za stranicu Players Tribune. Posebnu pažnju je privukao odlomak koji se odnosi na njegovu suprugu Anu Pinho.

Fernandes je još kao 17-godišnjak napustio Portugal te otišao u Italiju kako bi pokušao izgraditi karijeru. U to vrijeme živio je jako siromašno i jedva je sastavljao kraj s krajem.

Portugalac danas sa 29 godina zarađuje i više nego odličan novac. Sedmična plata u Manchester Unitedu mu prelazi cifru od 200.000 eura.

Prošao je tokom svoje karijere portugalski veznjak sve i svašta, ali sve vrijeme uz njega je bila supruga Ana koja mu je bila najveća podrška kad mu je bilo najteže.

Oglasi

Kaže dok su bili u vezi ona je znala raditi i više poslova, tako bi subotom sudila nekoliko utakmica da bi u nedjelju mogla Bruni priuštiti izlazak u kino.

"Ana je sa mnom ovoj vožnji od naše 16, 17, 18 godine. Upoznali smo se kao tinejdžeri, a kad smo tek počeli izlaziti, ja nisam zarađivao kao fudbaler, a ona je imala lijep posao radeći kao futsal sutkinja vikendom.

"Znala je subotom odraditi tri-četiri utakmice zaredom, a onda bismo nedjeljom uvijek išli u kino. Ja lično u to vrijeme nisam imao mnogo novca pa je Ana bila ta koja nam je morala plaćati ulaznice za kino."

"Isto je i s odlaskom na večeru. Čak je i u pizzeriji morala platiti. Kad sam se sa 17 godina preselio u Italiju, prve godine sam živio na poligonu, onda je ona došla kad je napunila 18 i završila srednju školu."

Oglasi

"Od prvog dana smo zajedno slijedili ovaj san. Kad god pustim suzu radosnicu, to je zbog svega šta smo prošli."

"Ana, sjećaš li se kad me je sportski direktor Udinesea nazvao kad smo bili na timskoj večeri i rekao mi da me više ne žele? Sjećaš li se da sam otišao s večere, tako posramljen? Sjećaš li se kad sam plakao u hotelskoj sobi? Sjećaš li se što si mi rekla? 'Ovo je tvoj san, nastavi'."

"Pogledajte gdje smo sad. Teška vremena nas nikad nisu slomila", napisao je Fernandes u svojoj ispovijesti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon što je imao težak period u Italiji na ljeto 2017. godine se vratio u Portugal gdje je potpisao za Sporting. U dresu Lavova je potpuno eksplodirao te je prije četiri godine potpisao za United u transferu vrijednom 65 miliona eura.

Bruno i Ana su se vjenčali 2015. godine. Do sada imaju dvoje djece, kćerku Matildu i sina Goncala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi