Srce mu je slomljeno

Cijelu karijeru skupljao dresove velikih zvijezda, lopovi ga prevarili i sve mu pokrali

Admin Čaušević

Mnogi fudbaleri u svojim domovima imaju rezervisanu sobu samo za kolekciju dresova razmijenjenih tokom karijere. Toj e i slučaj s bivšim paragvajskim reprezenativcem, Edgarom Benitezom. 

Benitez koji trenutno nastupa za Guarani je za dosadašnjih 15 godina karijere skupio oko 900 dresova, međutim tokom renoviranja njegovog doma lopovi su sve ukrali.

Policija je uspjela vratiti 65 dresova iz kolekcije, a Benitezu je srce slomljeno kada je shvatio da su oni najvrijedniji već prodati i to za mizernu cifru.

Ovaj 32-godišnjak je između stalih posjedovao reprezentativne dresove Lionela Messija, Paula Pogbe i Ronaldinha, međutim sada su oni u posjedu nekog drugog.

Krilni fudbaler je nastupao za Paragvaj na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, a ima još dva nastupa na Copa Americi. Saznao je da se dresovi prodaju na društvenim mrežama za oko 70 KM.

"Iz mog doma su ukredeni dresovi koje sam skupljao 15 godina. Policija je vratila njih 65 koji su bili u posjedu nekog ko mi ih je ukrao i nekog ko ih je prodavao", rekao je on.

Benitez i porodica su boravili u drugom objektu dok je trajala obnova njegovog doma. Jedan od uhapšenih je radnik koji je radio na rekonstrukciji Benitezove kuće.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.