L'Equipe prikazao Messija na naslovnici kao Che Guevaru iz Barcelone

Ponovo se suprostavio čelnicima kluba

L'Equipe prikazao Messija na naslovnici kao Che Guevaru iz Barcelone

E. Čaušević

Kapiten Barcelone, Lionel Messi, jučer je potvrdio da su se igrači ovog kluba odrekli 70% svojih plata kako bi ostali uposlenici kluba zadržali svoje poslove.

Pandemija koronavirusa stvorila je ogromne finansijske probleme za mnoge klubove, a igrači širom Evrope pokušavaju pomoći. Fudbaleri Barcelone odrekli su se velikog dijela svoje plate kako bi ostali uposlenici kluba ostali na poslu, te dobili cijelu platu.

Međutim, Messijevo saopštenje našlo se u centru pažnje jer se ponovo usprotivio čelnicima kluba. Prozvao ih je da su bez potrebe pravili pritisak na igrače zbog smanjenja plate jer su oni odmah odlučili da će pristati na to.

Ovo nije prvi put u ovoj sezoni da se Messi protivi politici svog kluba jer je znao u nekoliko navrata kritikovati ono što oni rade. Nakon svega toga ugledni L'Equipe odlučio je Messija staviti na naslovnicu koja je privukla dosta pažnje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, kapiten Barce prikazan je kao kubanski revolucionar Che Guevara jer ima hrabrosti da se suprostavi čelnicima kluba za koji igra svoju cijelu dosadašnju karijeru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi