Lopta se odbila Vardyju, on ostao sam na dva metra od praznog gola, pa napravio neviđen potez

Nikome nije bilo jasno što mu je to trebalo

Lopta se odbila Vardyju, on ostao sam na dva metra od praznog gola, pa napravio neviđen potez

Endin Čaušević

Leicester je sinoć na gostovanju sa 3:0 pobijedio Preston i osigurao je povratak u Premiership. Utakmicu je obilježio iskusni Jamie Vardy zbog načina na koji je postigao pogodak za 0:2 početkom drugog poluvremena.

Leicester je prošle sezone sve razočarao lošim igrama i ispadanjem iz Premiershipa, ali Lisice su uspjele ekspresno da se vrate u najjači rang engleskog fudbala.

Klub s King Power stadiona sinoć je igrao na gostovanju kod Prestona u okviru 45. kola Championshipa i slavio je s ubjedljivih 3:0, te je već sada osigurao povratak u Premiership.

Junak gostiju bio je iskusni Jamie Vardy koji igra sjajnu sezonu što je pokazao i sinoć jer je u dva navrata uspio da zatrese protivničku mrežu.

Vardy je na scenu stupio u 36. minuti kada je uspio da pogodi za vodstvo Leicestera rezultatom 1:0 nakon čega je već počela fešta gostujućih navijača.

Početkom drugog poluvremena gosti su stavili tačku na ovu utakmicu, a Vardy je odlučio da to uradi na svoj način.

Oglasi

Naime, napadač Leicestera sve je iznenadio svojim potezom kada mu se odbila lopta, a on je bio sam na nekoliko metara od gola Prestona, te je iz sve snage odlučio da loptu zakuca u mrežu protivnika.

Na njegovu sreću Vardy nije promašio prazan gol iako mu je malo falilo da se to desi, a mnogima nije bilo jasno zašto je uopšte on na taj način odlučio da udari loptu.

Pogodak Vardyja za 0:2 koji se našao u centru pažnje možete POGLEDATI OVDJE.

Tačku na ovaj susret Leicester je stavio u 67. minuti nakon što je McAteer zabio gol za 0:3 na asistenciju Fatawua.

Nakon utakmice Vardy je bio i u centru pažnje novinara koji su pitali ovog 37-godišnjaka da li razmišlja o završetku karijere, no on je poručio da ostaje u Leicesteru i da ga "noge odlično slušaju" što znači da ćemo ga gledati u Premiershipu iduće sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vardy je u dosadašnjem dijelu sezone Championshipa na 34 utakmice uspio postići 18 golova, te je dodao još i dvije asistencije.

Top Komentari

K79
Pa čejf mu bio ! :D
0 0
hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi