Potez za divljenje: Messi potvrdio da su se igrači odrekli 70% od plate i onda prozvao čelnike Barce

Ostali uposlenici će dobiti pune plate i ostati na poslu

Potez za divljenje: Messi potvrdio da su se igrači odrekli 70% od plate i onda prozvao čelnike Barce

E. Čaušević

Lionel Messi se danas oglasio na društvenim mrežama i potvrdio je da su se svi igrači Barcelone odrekli 70% od svojih plata.

Pandemija koronavirusa je napravila pravu zbrku u cijeloj Evropi, a mnogi su zbog toga ostali bez svojih poslova. Već sada je jasno da će ovo biti veliki udarac za ekonomiju, te će se to posebno odraziti u fudbalskom svijetu.

Prethodnih godina smo gledali transfere preko 100 milliona eura, ali sada to sigurno skoro pa neće biti moguće. Klubovi prijavljuju velike gubitke jer je sezona prekinuta, te se još uvijek ne zna kada će ona biti nastavljena.

Sjajan potez vrijedan divljenja uradili su Lionel Messi i društvo. Messi je potvrdio da su se igrači Barce odrekli 70% od svojih plata kako bi ostali uposlenici Barcelone zadržali svoje poslove, te dobili 100% od iznosa svojih plata.

Messi je iskoristio i ovu priliku da kritikuje čelnike Barcelone koji su vršili veliki pritisak na igrače zbog smanjenja plata.

"Mnogo toga je rečeno i napisalo o ekipi BArcelone i platama igrača tokom svih ovih dešavanja. Prvo želim da razjasnimo da je naša volja od početka da se smanje plate jer razumijemo u kakvom smo problemu svi mi. Uvijek smo bili prvi koji su pomogli klubu kada je to zatraženo od nas", napisao je Messi i nastavio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dosta puta smo pomagali i na našu incijativu. Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su nas stavili u centar pažnje i vršili pritisak da učinimo ono što smo htjeli uraditi od prvog trenutka. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji način kako da pomognemo klubu i radnicima. Imat ćemo 70% manje plate tokom ove krize, ali ćemo dati i novac kako bi uposlenici kluba imali iste plate dok sve ovo traje".

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Forza_Juve_1897
Hahaha pozvali se na zakon i oduzeli im 70% jer oni nisu htjeli dati 50%. Cirkus
5 3
Bhf111
Kako lazes zidovu jedan.
4 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi