Lionel Messi izabrao 15 najboljih mladih igrača, jedan je porijekom iz BiH

Ovo su "zvijezde u usponu"

Lionel Messi izabrao 15 najboljih mladih igrača, jedan je porijekom iz BiH

E. Škorić

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Lionel Messi, govorio je o nadolazećim zvijezdama evropskog nogometa.

Messijeva karijera bliži se kraju, no napadač Barcelone je svjestan da trenutno postoje desetine velikih igrača koji bi mogli da ga naslijede i koji su već sada u najvećim klubovima.

Pitali su ga da imenuje 15 "mladih zvijezda u usponu", a Argentinac ih je nabrojao i o svima rekao nekoliko riječi. Na njegovom popisu je, zanimljivo, često kritikovani srpski reprezentativac i napadač Real Madrida Luka Jović, koji je porijeklom iz BiH, odnosno Bijeljine.

Osim Jovića, on je na spisak uvrstio Trenta Alexander-Arnolda (Liverpoola), Christiana Pulišića i Masona Mounta (Chelsea), Phila Fodena (Manchester City), Jadona Sancha (Borussia D.), Kaija Havertza (Bayer), Edera Militaa (Real), Ousmanea Dembelea i Frenkiea de Jonga (Barcelona), Houssema Aouara (Lyon), Kyliana Mbappea (PSG), Joaa Felixa (Atletico), Joshuu Kimmicha i Benjamina Pavarda (Bayern).

Top Komentari

Saimai1316
Sto ste vi dosadni sa tim potenciranjem porijekla igraxa iz BiH,ljudi da su voljeli i igrali bi u zemlji scog porijekla.kraj price
8 0
Benjamingst
Jovic za sebe 100% nece reci da je iz BiH. RS I Srbija. A vi novinari nazor zelite Jovica da bude Bosanac i Hercegovac. Dosadni ste vise sa ovim glupostima. Za mene Jovic nije iz BiH niti je Bosanac.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi