Velika tri boda za tim Feđe Dudića

I Velež se ima pravo nadati tituli: Rođeni slavili na Pecari

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Velež je u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Široki Brijeg na Pecari sa 2:0 i tako se i ovaj klub uključio u borbu za titulu prvaka sa Sarajevom, Borcem i Zrinjskim.

Široki je prvi prijetio u ovom meču. Ikić je pokušao već iz prvog napada, ali je Bogdanović bez većih problema odbranio njegov šut.

Već u narednoj akciji na drugoj strani Velež je poveo. Nemanja Anđušić šutira i pogađa mrežu domaćih već u drugoj minuti za prednost od 0:1.

Domaći su očekivano potom krenuli po brzo izjednačenje. Imali su svoje šanse, ali realizacija je u prvom dijelu potpuno zakazala.

Velež je u 25. minuti imao dobar pokušaj preko Georgijevića koji se nije dobro snašao pred golom domaćeg tima, a Široki uzvraća sa dvije fenomenalne šanse. Bogdanović je skinuo dva zicera u samo nekoliko sekundi i spasio je svoj tim na Pecari u tim trenucima.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dva pokušaja Veleža. Nije tu bilo previše opasnosti po gol Širokog i na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

I u drugom poluvremenu na Pecari se igralo otvoreno sa obje strane. Široki je pokušavao doći do izjednačenja, ali tim Tonija Karačića je imao lošu završnicu.

A onda u 76. minuti Velež dolazi u priliku da poveća prednost. Dosuđen je penal nakon što je Stipe Jurić srušio Zeljkovića, a odgovornost za izvođenje preuzeo je Brandao.

Međutim, Brazilac je očajno šutirao. Pucao je onako kako golmani vole, poluvisoko i daleko od stative, pa je Miškić skinuo njegov udarac i ostalo je 0:1.

Široki je do kraja pokušao na sve načine barem da dođe do jednog boda, a Velež se dobro branio i čekao je šanse iz kontri i u 90. minuti Rođeni su dobili novi penal. Šabić je srušio Ovčinu, Zvonić zabija za konačnih 0:2  i Velež je stigao do velika tri boda koja ih približavaju Evropi.

Također, Rođeni su se uključili i u borbu  za titulu prvaka sa Sarajevom, Borcem i Zrinjskim. Do kraja ima još sedam kola, dosta bodova je u igri i vidjet ćemo ko će na kraju proći prvi kroz cilj.

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Široki Brijeg - Velež 0:2

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Jurilj, Stanić, Vukoja, Zachara, Begić, Jurić, Musa, Ikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bogdanović, Zeljković, Ćosić, Georgijević, Brandao, Anđušić, Ferreyra, Hasanović, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.