FOTO: A. Čaušević

Posljednji duel 23. kola Premijer lige BiH

Nastavlja se loša serija Slobode: Blagaić junak Širokog

Haris Zilić

Posljednji duel 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su Široki Brijeg i Sloboda, a konačan rezultat utakmice na Pecari glasio je 1:0 za domaćine.

Široki je sjajno otvorio meč. Prvo je Mujan imao šansu u trećoj minuti, zatim i Vukoja u četvrtoj, ali u oba navrata sjajan na golu gostiju bio je Bukvić.

Sloboda prijeti u 12. minuti. Maksimović se nije najbolje snašao u šesnaestercu domaćina i lopta nakon njegovog udarca pogađa vanjski dio mreže Miškića.

U 18. i 19. minuti zaprijetili su Ikić i Lukić, ali bez promjene rezultata.

U 28. minuti kontra Slobode koju su Alić i Beganović upropastili u završnici, a minut kasnije na drugoj strani majstorija Ikića, ali lopta pogađa prečku.

Nova velika prilika za domaće u 37. minuti. Ikić se ubacio iza Ćivića šutirao sa dva metra, ali Bukvić ponovo spašava Slobodu.

Velike šanse za Široki na startu drugog poluvremena. Prvo Bukvić zaustavlja Lukića, a onda veliki promašaj Vukoje, prebacuje prazan gol. Bukvić je i u 49. minuti bio heroj Tuzlaka, zaustavio je dobar udarac Ikića.

U 63. minuti napad Slobode, Beganović je dobro prošao, ali u završnici je blokiran njegov pokušaj.

Minut kasnije slavlje domaćina. Blagaić je sjajno skočio u šesnaestercu gostiju i pogodio glavom za 1:0 i vodstvo Širokog.

Nakon gola imali su domaćini još nekoliko prilika, ali ostalo je do kraja 1:0. Široki je tako upisao tri boda prekinuo niz bez trijumfa, dok je Sloboda još jednom tankom predstavom došla do desete prvenstvene utakmice u nizu bez trijumfa.

ŠIROKI BRIJEG - SLOBODA 1:0 (Blagaić 64')

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Mujan, Blagaić, Bosančić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić, Musa, Ikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Čivić, Ramić, Beganović, Kurtalić, Alić, Maksimović, Osmić, Predragović, Karišik.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.