Inzaghi na slatkim mukama

"Divim se Bosancu, ali ne bih mu u finalu dao prednost ispred Lukakua"

Edmir Škorić

U subotu 10. juna nas očekuje veliko finale Lige prvaka u Istanbulu, a snage će odmjeriti Manchester City i Inter.

Italijanski tim ima priliku da na najbolji način okonča sezonu i da osvoji četvrti trofej u Ligi prvaka i prvi od Josea Mourinha i 2010. godine.

S druge strane, City želi do svog prvog i historijskog trofeja Lige prvaka, a momčad Pepa Guardiole će u narednih sedam dana odigrati dva finala - prvo sutra u FA kupu protiv Manchester Uniteda, sedam dana kasnije će se susresti s Interom. S obzirom da je već osvojena Premier liga, mogli bi Građani u najboljem slučaju do triplete.

Italijanski trener koji sada radi kao vođa trenerske akademije Miami United, a koji je bio svojevremeno u stručnom štabu Intera, Stefano Agresti, iznio je za Radio Sportiva svoje mišljenje za finale Lige prvaka i osvrnuo se na to ko bi trebao dobiti šansu između Romelua Lukakua i Edina Džeke.

"Vidio sam Lukakua u posljednjem periodu, teško mi je pomisliti da ne može igrati tako važnu utakmicu od početka. Čini mi se da je blizu ponovnog pronalaženja idealne forme, on je igrač koji ima i drugu težinu od Džeke zbog pitanja godina", rekao je Agresti, pa je dodao:

"Divim se Bosancu koji je i dalje odlučujući u 37. godini, ali izabrao bih Lukakua protiv Manchester Cityja".

I zaista će trener Intera Simone Inzaghi biti na slatkim i ujedno i teškim mukama kada bude sastavljao postavu, a naročito ofanzivni dio. Sigurno je da će igrati Lautaro Martinez, no pitanje je ko će pored Argentinca startati u tako bitnoj utakmici.

Džeko je ove sezone postigao 14 golova na 50 mečeva, od čega devet u Seriji A, četiri u Ligi prvaka i jedan u Superkupu Italije.

Što se Belgijca tiče, koji je sedam godina mlađi, ima također 14 golova ali na 35 utakmica. On je 10 dao u Seriji A, tri u Ligi prvak ai jedan u Kupu Italije i to u finalu protiv Fiorentine.

Obojica su u određenim fazama sezone bili povrijeđeni i čini se kako su obojica počeli da pružaju najbolje partije baš kada je to Interu bilo najpotrebnije. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kladionica Volcanobet na svom sajtu nudi već sada oklade za najveće utakmice koje će se odigrati na kraju ove sezone, a kompletnu ponudu i kvote pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.