Falilo im je pola igrača, ali gradski derbi nije problem - Chelsea savladao Tottenham na Bridgeu!

Dva pogotka smo vidjeli

Falilo im je pola igrača, ali gradski derbi nije problem - Chelsea savladao Tottenham na Bridgeu!

Eldar Ganibegović

U zaostaloj utakmici 26. kola engleske Premier lige večeras smo gledali utakmicu između Chelseaja i Tottenhama. Domaći tim je slavio rezultatom 2:0.

Odmah na startu utakmice velika šansa za Chelsea. Vitario je bio savladan nakon šuta Jacksona, jedan igrač izbija s gol linije, a Palmer nije uspio da pogodi s nekoliko metara jer je bukvalno napucan.

Emerson Royal nije dobio penal u 10. minuti, da bi Noni Madueke u 23. minuti šutrao preko gola.

Do pogotka Chelsea dolazi u 24. minuti. Chalobah je lijepo glavom pogodio nakon što je ubacio Gallagher.

Mudryk je imao šansu u 32. minuti, nije pogodio, da bi Romero u 39. minuti propustio da donese poravnanje Spursima.

Igrala se 72. minuta kada je sve završeno. Cole Palmer pogađa prečku iz slobodnjaka, lopta se odbija do Jacksona koji pogađa za 2:0 i rješava sve.

Oglasi

Giovani Lo Celso je u prvoj minuti sudijske nadoknade imao šansu da unese drame u završnicu, nije pogodio i Chelseaju pišemo nova tri boda.

Chelseaju, kojem danas fali igrača, a to su: Chilwell, Chukwuemeka, Colwill, Disasi, Fernandez, Fofana, gusto, James, Lavia, Nkunku, Sanchez, Silva, Sterling, Ugoschukwu.

Tottenham tako i definitivno može da se pozdravi s Ligom prvaka. Ostaje sedam bodova iza četvrte Aston Ville, dok je Chelsea s 51 bodom osmi.

Za vikend u 36. kolu Chelsea dočekuje West Ham, dok će Tottenham u goste kod Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Chelsea - Tottenham 2:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi