FOTO: K. Dedić

Dva gola u mreži Širokog

Zrinjski savladao Široki u hercegovačkom derbiju i nastavio lov za Banjalučanima

Haris Zilić

U hercegovačkom derbiju koji se odigra u Posušju u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, Zrinjski je kao gost savladao Široki Brijeg rezultatom 2:0.

Utakmica je odigrana u veoma teškim uslovima, teren je iz minute u minut bio sve teži za igru pa nismo vidjeli neku lepršavu fudbalsku predstavu.

Široki prvi prijeti u osmoj minuti. Sjajna prilika za domaće, Chinedu se dobro izborio za poziciju i sa nekih osam metara malo iskosa šutirao, ali Marić odlično brani.

Dobra prilika za goste u 23. minuti. Ćorluka je centirao, Bilbija na drugoj stativi, šutirao je ali nije bilo opasnosti za Tomića.

U 33. minuti gol u mreži Širokog. Bilbija je ubacio loptu u peterac Širokog, golmanu Tomiću je lopta ispala u gužvi i došla do Ivančića koji pogađa za 0:1. Nakon gola bili su žestoki protesti fudbalera Širokog prema glavnom sudiji Gedžiću. Smatrali su domaćini u ovom susretu da je bio faul nad golmanom Tomićem prilikom pogotka, ali sudija je pokazao na centar. To je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku bez uzbuđenja do 57. minuti, a onda novo slavlje fudbalera Zrinjskog. Čanađija je centrirao, loptu je glavom prebacio Sabljić, a onda se Bilbija lijepo oslobodio svog čuvara i pogodio za 0:2.

Prijete domaćini u 67. minuti, fin pokušaj Mamića glavom, lopta ide proed gola Zrinjskog. Dvije prilike za Zrinjski u 82. i 83. minuti. Prvo je šutirao Radić, zatim i Ćuže, u oba navrata sjajno brani golman Tomić.

Do kraja meča nije bilo puno prilika, pokušavao je Široki jednim pogotkom učiniti završnicu uzbudljivom, ali ostalo je 0:2 za Zrinjski.

Premijer liga Bosne i Hercegovine , 17. kolo:

Široki Brijeg - Zrinjski 0:2 (/Ivanlčić 33', Bilbija 57')

NK Široki Brijeg: Tomić, Šaravanja, Capan, Chinedu, Kpan, Buljan, Mamić, Musa, Ćavar (K), Kuprešak, Dadić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Radić, Jakovljević, Memija, Čanađija, Bradarić, Sabljić, Ivančić, Malekinušić, Bilbija (K).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.