Bh. napadač ostaje u Cityju

Džeko: Trenutno razgovaramo oko produženja ugovora

Napadač Manchester Cityja i novi kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, trebao bi uskoro potpisati novi ugovor sa svojim sadašnjim klubom. 

Nakon što je svoj dogovor sa klubom sa Etihada u četvrtak postigao argentinski napadač Sergio Aguero, ni Zmaj nije daleko od potpisa produženja vjernosti Građanima, a to je potvrdio u razgovoru za njemački Kicker.

“Trenutno razgovaramo oko produženja ugovora. Izgleda veoma dobro, mogao bih ostao još duže ovdje”, rekao je Džeko, te se osvrnuo na mogući povratak u Bundesligu:

“Sve je moguće, ali trenutno se odlično osjećam u Engleskoj. Ipak, pogledajte Drogbu. On se sa 36 godina vratio u Chelsea”.

Najbolji strijelac reprezentacije BiH svih vremena potvrdio je da je imao ponuda ovoga ljeta.

“Bilo je nekoliko ponuda. Ne iz Njemačke, ali meni je već bilo jasno da želim ostati u Manchesteru”, kazao je Dijamant.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač Manchester Cityja nije propustio priliku a da ne pohvali novog Zmaja koji je stigao u Bundesligu, a koji će ove sezone nositi dres Werder Bremena.

“Izet je odličan momak, ali i igrač sa velikom kvalitetom. Vjerujem da mu Bundesliga odgovara perfektno”, rekao je Džeko na kraju razgovora za ugledni njemački list.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti