Guardiolin vapaj za mladim čarobnjakom nakon odluke Kroosa: "Dovedite mi ga ili će završiti u Realu"

Cijena 120 miliona eura

Guardiolin vapaj za mladim čarobnjakom nakon odluke Kroosa: "Dovedite mi ga ili će završiti u Realu"

Admin Čaušević

Toni Kroos je šokirao fudbalski svijet odlukom da se penzioniše. Nijemac odlazi na vrhuncu baš kao i što je najavio, a njegov odlazak bi mogao izazvati domino efekat na fudbalskoj pijaci, posebno se to odnosi na vodeće klubove.

Kroos je jedan od najboljih veznjaka u historiji, nezamjenljiv je u Realu i sa 34 godine te njegov odlazak otvara vrata brojim fudbalerima, posebno se to odnosi na talentovane veznjake.

Već se počelo špekulisati o igračima koji bi mogli doći na Santigao Bernabeu. Jedna od Realovih meta je svakako i najbolji igrač Bundeslige u aktuelnoj sezoni Florian Wirtz.

Upravi bio neočekivano Kroosovo penzionisanje moglo ubrzati Wirtzov odlazak u Real Madrid što je na neki način zabrinulo Pepa Guradiolu i Španac na klupi stručnjaka ne želi ništa prepustiti slučaju.

Pojedini španski mediji pišu kako je Guradiola od čelnika Manchester Cityja pomalo i očajno zatražio dovođenje Wirtza kako bi preduhitrio Real.

"Dovedite mi Wirtza ili će otići u Real", navodno je trofejni stručnjak poručio gazdama Manchester Cityja koji bi za mladog Nijemca morali oboriti klupski rekord.

Oglasi

Bayer Leverkusen za svog najboljeg igrača koji ima ugovor do 2027. godine žele ni manje ni više nego 120 miliona eura što je ogromna suma.

Informacije iz Španije su takve da Real nema namjeru reagovati na pijaci i tražiti zamjenu za Kroosa što će Građani nastojati da iskoriste i dovedu sjajno pojačanje.

Wirtz je ranije govorio da nema namjeru napuštati Bayer te da želi i dalje sarađivati sa Xabijem Alonsom koji je s druge strane bacio pik na preuzimanje Reala kada se Carlo Ancelotti oprosti.

Upravo bi to trebao biti adut Kraljeva u nastojanju da dovedu Wirtza, međutim Manchester City nudi novac i svakako će Bayer Leverkusen nastojati da zaradi što je moguće više novca.

Pojedine njemačke legende poput Michaela Ballacka već tvrde da je Wirtz bez obzira što ima 21 godinu već spreman za Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Što se fudbala tiče, Wirtz definitivno može da igra za Real Madrid, kao i Jude Bellingham. S boljim igračima bit će još bolji. Mislim da je on spreman da igra za Real", rekao je Ballack.

Očigledno je svega toga svjestan i Guardiola pa mladog Nijemca želi što je prije moguće dovesti u redove Manchester Cityja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Oblivion
Joj naslova hahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi