Neobično slavlje igrača Zrinjskog s navijačima - Ovako nešto će se teško ponoviti
Zanimljive scene na Gradskom stadionu

Pozdravi iz autobusa

Neobično slavlje igrača Zrinjskog s navijačima - Ovako nešto će se teško ponoviti

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski osvojio je Kup Bosne i Hercegovine. Pobjedom u Banjoj Luci kod Borca od 1:0 mostarski tim je došao do trofeja kojeg su na kraju proslavili sa svojim navijačima i to na veoma neobičan način.

Zrinjski je sasvim zasluženo stigo do naslova pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine. U dvije utakmice su bili bolji od prvaka naše zemlje Borca, a bilo je dva puta po 1:0.

Današnji meč u Banjoj Luci riješio je Matija Malekinušić pogotkom u 81. minuti, te je slavlje već u tim trenucima moglo početi jer Borac nije pokazao da može napraviti išta protiv Plemića u današnjem meču.

Nakon utakmice igrači mostarskog tima su proslavili pobjedu, a zatim se desila veoma interesantna situacija i posve neobično slavlje s navijačima.

Gostujući fanovi već su bili u autobusima spremni da krenu prema Mostaru. Igrači Zrinjskog su ih uočili i otišli su potom da ih pozdrave.

Naravno, u autobusima s navijačima je zavladalo veliko slavlje. Zrinjski je suvereno uzeo još jedan trofej i to bez primljenog pogotka.

Zrinjski osvojio svoj treći trofej Kupa

Mostarski Plemići su ove sezone osvojili svoj treći trofej pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Prošle sezone Zrinjski je u finalnom meču odigranom na stadionu Bilino polje savladao gradskog rivala Velež rezultatom 1:0. Iako su ove godine uvedene dvije utakmice finala ni to im nije smetalo da odbrane naslov.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Do prvog trofeja u Kupu naše zemlje Plemići su stigli u sezoni 2007/2008. Tada su se također igrale dvije utakmice u finalu, a protivnik Zrinjskom je bila tuzlanska Sloboda.

Oba tima su svoje domaće utakmice dobili rezultatom 2:1, pa su penali odlučivali pobjednika. Igrači Zrinjskog su bili precizniji s 11 metara i osvojili su prvi Kup.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Svaka čast i iskrene čestitke od navijača Željezničara
4 2
Bushman
Velik si Zrinjski !
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi