U redovima Slobode spremni za Bratstvo: "Došli smo na korak do cilja"
FOTO/VIDEO: E. Dindić

Mitrović i Vulić se obratili na press konferenciji

U redovima Slobode spremni za Bratstvo: "Došli smo na korak do cilja"

Haris Zilić

U nedjelju 26. maja od 17:30 na stadionu Tušanj u Tuzli igra se duel 28. kola Prve lige FBiH između Slobode i Bratstva, jako bitna utakmica za domaćim tim.

Pobjedom bi Sloboda dva kola prije kraja bila na korak od plasmana u WWin ligu BiH jer bi i u slučaju pobjede Stupčanice na domaćem terenu protiv Mladosti Tuzlaci ostali sa četiri boda više u odnosu na tim iz Olova.

U redovima FK Sloboda najavljena je utakmica na današnjoj press konferenciji, a medijima su se obratili pomoćni trener Darko Mitrović i prvotimac, Srđan Vulić.

"Što se tiče Bratstva, imaju individualni kvalitet pretvore ga i u timsku igru, pokazali su i njihovi rezultati. Mi smo imali duži put, bilo je vandredno kolo, nije bilo puno vremena za odmor", rekao je Mitrović i nastavio:

"Nemamo krizu igre, samo neke šanse nismo pretvorili u golove, vjerujemo u sebe i nadam se da ćemo doći do tri boda protiv Bratstva. Došli smo na korak do našeg cilja i vjerujem da ćemo što mirnije dočekati kraj prvenstva."

O ekipi?

Oglasi

"Protiv Bratstva ćemo izvesti najbolji tim što trenutno imamo. Svaka utakmica je bitna kada se borite za prvo mjesto."

Zatim se medijima obratio prvotimac FK Sloboda, Srđan Vulić.

"Atmosfera je na vrhunskom nivou, predani smo radu, dajemo sve od sebe. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, ovo je važna utakmica za nas", istakao je Vulić i dodao:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Ne obaziremo se na našeg protivnika, bježimo četiri boda. U posljednje tri utakmice mi se sve pitamo. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako da idemo i ovaj vikend. To je Sloboda, mi moram ići na pobjedu."

Podjetimo još jednom, duel Slobode i Bratstva igra se u Tuzli na stadionu Tušanj u nedjelju 26. maja sa početkom u 17 sati i 30 minuta.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Muho
Sledeće sezone gradski derbi na Tušnju Sloboda protiv Tuzla Citiya u borbi za opstanak u Federalnoj, dok će bosonogi i gologuzi seljaci iz Olova harati u PL BiH !
0 0
user1675926959
Ulazite i da sve tri izgubite do kraja jer Stupčanica neće
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi