Ancelottija pitali za Kroosa, a trener Reala odmah promijenio izraz na licu: "Ne, nisam plakao"

Sumnja da će se Nijemac predomisliti oko penzionisanja

Ancelottija pitali za Kroosa, a trener Reala odmah promijenio izraz na licu: "Ne, nisam plakao"

Endin Čaušević

Toni Kroos prije nekoliko dana iznenadio je fudbalsku javnost objavom da će nakon Evropskog prvenstva završiti svoju igračku karijeru. To je bila tema današnje press konferencije Carla Ancelotti, a trener Real Madrida sve je rekao u svega nekoliko rečenica.

Kroos je prije nekoliko dana na Instagramu objavo da će nakon Evropskog prvenstva završiti igračku karijeru što je iznenađujuća odluka s obzirom da njemački reprezentativac ima tek 34 godine.

Navijači Real Madrida bili su sigurni da će Kroos ovog ljeta produžiti ugovor i ostati u kraljevskom klubu još jednu sezonu, ali ih je Nijemac u potpunosti "izbio iz cipela".

Kroos će posljednji meč na stadionu Santiago Bernabeu odigrati sutra kada će Real Madrid ugostiti Betis, te sigurno će dobiti spektakularan oproštaj.

Pred sutrašnju utakmicu Reala Madrida i Betisa održana je danas press konferencija kraljevskog kluba na kojoj se novinarima obratio Carlo Ancelotti, a naravno glavna tema bio je Kroosov oproštaj od igrača fudbala.

Ancelotti je poručio da je razgovarao s Kroosom nakon svega i da je očito da je Nijemac svoju odluku već davno donio.

Oglasi

"Toni Kroos je donio odluku da se penzioniše dok je još na vrhunskom nivou, razgovarali smo o tome, ali odlučio je da ide u penziju i to je to. Toni ima hrabrosti da to uradi i to moramo da poštujemo", rekao je Ancelotti.

Potom je jedan od novinara pitao Ancelottija da li postoji mogućnost da ga uvjere da se predomisli i odigra još jednu sezonu za kraljevski klub.

"Toni je Nijemac i znate da oni ne mijenjaju svoje mišljenje i odluke tako lako", dodao je.

Također, poručio je da je sve to za njega bilo dosta emotivno, ali se na kraju našalio i poručio: "Ne, ovaj put nisam plakao".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ancelotti je na kraju pozvao navijače Real Madrida da sutra na što bolji način prirede oproštaj Kroosu jer je on to svojim igrama u dresu kraljevskog kluba itekako zaslužio.

Posljednji meč u dresu Real Madrida iskusni veznjak odigrat će 1. juna kada je na rasporedu finale Lige prvaka između Reala i Borussije Dortmund na londonskom Wembleyju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi