Vuković se neće odazvati Barbarezu: "Donio sam odluku da se ne pojavim na okupljanju"

Mladi napadač Borca objasnio i zašto

Vuković se neće odazvati Barbarezu: "Donio sam odluku da se ne pojavim na okupljanju"

Endin Čaušević

Mladi napadač banjalučkog Borca, David Vuković, našao se na spisku Sergeja Barbareza za naredne mečeve reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je jutros poručio da se neće pojaviti na okupljanju našeg tima.

Barbarez je nedavno saopštio spisak igrača za prijateljske susrete protiv Engleske i Italije, a na istom našao se i Vuković.

Međutim, jutros je Borac na zvaničnoj stranici objavio izjavu svog mladog napadača koji je potvrdio da se neće pojaviti na okupljanju reprezentacije Bosne i Hercegovine.

On je objasnio da je odluku donio nakon dešavanja na poslije jučerašnjeg meča između Borca i Zrinjskog kada se našao na meti raznih komentara i pritiska javnosti.

"Donio sam odluku da se zbog pritiska javnosti i raznih komentara poslije utakmice sa Zrinjskim ne pojavim na okupljanju reprezentacije BiH i smatram da je tako najbolje za sve navijače", rekao je Vuković i dodao.

"Mislim da nakon novonastalih dešavanja ne mogu pomoći reprezentaciji jer nisam u mogućnosti da budem dovoljno skoncentrisan i da dam svoj maksimum na terenu, na treninzima, kao i na samim utakmicama".

Oglasi

Također, mladi fudbaler banjalučkog kluba na kraju svoje poruke poželio je sreću bh. selekciji u mečevima koji nas čekaju početkom idućeg mjeseca.

"Reprezentaciji Bosne i Hercegovine želim svu sreću na prijateljskim utakmicama kao i u svim ostalim takmičenjima u budućnosti", zaključio je Vuković.

Podsjećamo, bh. selekcija prvu utakmicu igra 3. juna u Newcastleu na St. James Parku protiv Engleske, dok ćemo 9. juna u Empoliju gostovati selekciji Italije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Barbarezov cilj je da na ovim mečevima proba što više fudbalera, a među njima je bio i Vuković. No, na mladog igrača Borca neće moći računati.

Ovaj 20-godišnjak je ove sezone za Borac odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, dao je devet golova i upisao još tri asistencije.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiBijeli1
Retardi mali nacionalisticki, iskompleksirani bez svog zivota gledate samo kako cete nekog popljuvat, spomenut mu familiju,zazelit mu najgore,izvrijedjat a niste svjesni da to samo o vama govori kakve ste gnjide od ljudi.A ovamo 100ti na tablici bas iz ovih razloga sto imate neke svoje arsine po kojim moraju svi igrat I hodat.Zasto je taj decko morao biti okrenut zastavi,jel pise to negdje ili mu vi futavci I ljudi bez svog zivota krojite? Ovo je drzava od 3 naroda I nek svak svoje voli,a sport ostane sport. Bosnjaci niste sami u drzavi ne mogu se ostali po vaka ravnat. Iz ovih razloga I nema rezultata, nece niko normalan da igra za reprezentaciju. I sa klubovima vam je isti problem,dugovi losa politika,kriminal,korupcija,spominjanje familijensa tribina a nigdje rezultata kad skupis sve.
4 12
Alenizmostara
Nisi svjestan koliko nam je drago !!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi