Nail Omerović dobio poziv selektora Sergeja Barbareza
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Još jedno novo ime u bh. reprezentaciji

Nail Omerović dobio poziv selektora Sergeja Barbareza

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine 3. i 9. juna očekuju prijateljski dueli protiv selekcija Engleske i Italije i to će biti prave provjere za naš tim.

Ujedno, pomenuti susreti su i prvi na klupi za novog selektora Sergeja Barbareza i njegove pomoćnike.

Selektor Barbarez je odlučio da podmladi ekipu. Na spisku je dosta novih imena, a u odnosu na spisak koji je objavljen sredinom maja dva su nova imena.

Ranije smo pisali da se David Vuković, napadač Borca, zahvalio na pozivu selektoru Barbrezu i neće doputovati na pripreme, a umjesto njega pozvan je mladi 21-godšinji fudbaler slovenskog Radomlja, Madžid Šošić.

Pored Šošića još jedno ime putuje sa našim timom i Englesku i Italiju, a riječ je o mladom Nailu Omeroviću.

Pomenuti fudbaler ima 21 godinu i član je Osijeka gdje je ove sezone igrao odlično u HNL-u. Omerović igra na poziciji desnog beka i krila, a za Osijek je ove sezone u svim takmičenjima skupio ukupno 30 nastupa.

Oglasi

Redovan je reprezentativac Bosne i Hercegovine u mladoj U21 selekciji za koju je skupio sedam nastupa. U redove Osijeka došao je na ljeto 2021. godine iz tuzlanske Slobode, a u karijeri je bio još i član Zvijezde iz Gradačca.

Ranije su poziv dobili ovi igrači:

Golmani: Hadžikić (Velež), Pirić (AEK Larnaca), Vasilj (St. Pauli)

Odbrana: Gazbiegović (Sturm), Kolašinac (Atalanta), Ahmedhodžić (Sheffield), Hadžikadunić (HSV), Bičakčić (Braunschweig), Katić (Zurich), Radeljić (Rijeka), Muharemović (Juventus)

Vezni red: Krunić (Fenerbahče), Tahirović (Ajax), Huseinbašić (Koeln), Bašić (Orenburg), Gigović (Midtyjlland), Varešanović (Rizespor), Hajradinović (Kasimpasa), Burnić (Karlsruher)

Napad: Džeko (Fenerbahče), Tabaković (Hertha), Vuković (Borac), Demirović (Augsburg)

Okupljanje reprezentativaca počinje 29. maja i trajat će pripreme do 2. juna, kada će letjeti za Englesku.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Dobro se radi oko reprezentacije sad, pogotovo sto je fokus na mlade igrace! Mladi igraci imaju vise energije i volju za biti bolji od protivnika! *Bosna & Hercegovina*
1 0
SactownCali
Sta radi Vukovic na spisku ???
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi