Ima zanimljiv prijedlog

Čeferin najavio promjene u Ligi prvaka: "Moramo zaštiti klubove kao što je Ajax"

Edmir Škorić

Predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin najavio je određene promjene u Ligi prvaka.

On želi da promjenom sistema takmičenja u Ligi prvaka zaštiti prvenstveno klubove kao što je Ajax.

Jedan od prijedloga je da ekipe koje prođu u nokaut fazu takmičenja automatski obezbijedi učešće u Ligi prvaka za narednu sezonu. Ajax je igrao polufinale prošle sezone, a ove mora kroz kvalifikacije da se bori za grupnu fazu.

"Želimo da zaštitimo timove poput Ajaxa ove godine, jer se oni sada nalaze u situaciji da prodaju svoje najbolje igrače jer ne znaju da li će sljedeće godine igrati u Ligi prvaka", rekao je Čeferin za britanski Times.

Za 11. septembar dogovoren je sastanak na kojem će se sa klubovima razgovarati na ovu temu.

"Mislim da ne treba da zaštitimo previše klubova jer onda takmičenje postaje zatvoreno, ipak neki se moraju zaštititi. Jedna od ideja je ekipa koja dođe do određenog kola takmičenja obezbijedi direktno učešće za narednu godinu. 11. septembra se organizuje sastanak sa predstavnicima klubova gde ćemo više pričati o ovome", kazao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.