Tuchel upozorio svlačionicu: "Vinicius i Bellingham su sjajni, ali najopasniji u Realu je..."

Zna odakle prijeti najveća opasnost

Tuchel upozorio svlačionicu: "Vinicius i Bellingham su sjajni, ali najopasniji u Realu je..."

Edmir Škorić

Madridski Real u polufinalu Lige prvaka igrat će protiv Bayerna i to će biti dva zaista vrhunska fudbalska meča.

Carlo Ancelotti sa svojim stručnim štabom sprema varijante za ovaj dvoboj kako bi mogao da iznenadi bavarskog diva, baš kao što je to učinio s Pepom Guardiolom u četvrtfinalu, kada je Real čak bio lošiji, a na kraju prošao na penale.

Trener Bayerna Thomas Tuchel također želi da do najmanjeg detalja analizira igru Reala, a svoje igrače pokušava uvjeriti da opasnost ne dolazi odande odakle se najviše očekuje.

"Za Real Madrid je jednako ili važniji od Viniciusa Jr. ili Judea Bellinghama. Na svojoj poziciji ​​on je najbolji, moramo ga spriječiti da bude komotan", rekao je Tuchel svojim fudbalerima.

Govorio je trener Bavaraca o njemačkom veznjaku Toniju Kroosu, koji će ponovo zauzeti mjesto u veznom redu i bit će kreator Realove igre.

Oglasi

Upravo je i Pep Guardiola prije utakmica Cityja u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Real Madrida potencirao da je Kroos najopasniji igrač kraljevskog kluba.

"Pomjera igru Reala na način na koji smo to može on uraditi. Odigrao je fantastičan susret", rekao je Pep nakon prve utakmice ovih timova, dodavši:

"Već nakon minute na Bernabeuu se utakmica činila kao vječnost. Bilo je teško", poručio je trener Građana poslije susreta.

Iako ima 34 godine, Kroos je i dalje motor Reala, a poseban motiv imat će protiv bivšeg kluba. Vraća se u utorak na Allianz-Arenu i za njega će to biti poseban dan.

Kroos je prije 10 godina napustio Bayern i to dok je Nijemce vodio Pep Guardiola. Kroos je, kako sam tvrdi, namjeravao ostati u momčadi Pepa Guardiole, ali su se stvari zakomplicirale prilikom pregovora s bavarskim klubom i tek je tada počeo razmišljati o odlasku iz istog.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

„O Realu sam počeo razmišljati tek kada su propali pregovori s Bayernom o obnavljanju ugovora. Bayern je bio moj prioritet i do tog trenutka nisam razgovarao s nikim drugim. No nakon propalih pregovora odlučio sam se za novi izazov. Kada smo osvojili naslov Svjetskog prvaka u Brazilu odlučio sam da nastavljam u Real Madridu“, rekao je Kroos za službenu stranicu Njemačkog saveza.

Real Madrid je Bayernu platio oko 25 miliona eura za realizaciju transfera i po mnogima je to do danas dan jedan od najboljih transfera španskog prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Ne kukaj tuhel i onako je ovo plafon polufinale hihi...imaš i ti snagu laimer , mazraui , daier , čupo moting , sane stakleni , gnabry ....starac Muller al nemaš što ima Real Madrid zato i jesi tu gdje jesi .hajde utorak hajde
0 3
user1713710627
Sramota za uefu kakvo polufinale gdje postoji samo jedan klub Real Madrid....fuj Uefa
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi