FOTO: A. Čaušević

Trijumf Rođenih

Kiša, težak teren, crveni karton: Brandao junak Veleža u hercegovačkom duelu

Haris Zilić

Takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavljeno je prvom utakmicom 24. kola.

Velež je na svom terenu dočekao Široki Brijeg, a hercegovački duel okončan je rezultatom 1:0 za Rođene.

Velež je dobro otvorio meč i bilježimo pokušaj Zeljkovića u četvrtoj minuti, ali i sjajan blok Bosančića. U 12. minuti prijete i gosati preko Blagaića, međutim Bogdanović na visni zadatka.

Kontra gostiju u 27. minuti Mujan je povukao dodao Ikiću koji pronalazi Blagaića, a fudbaler Širokog iz dobre pozicije šutira visoko preko gola. Minut kasnije velika šansa i za Vukoju, sreća je bila na strani Veleža.

Domaćini su imali priliku preko Pece u 38. minuti, no Miškić je bio siguran nakon pokušaja fudbalera Rođenih. Minut kasnije nova velika šansa za goste, Lukić iz odlične pozicije šutira glavom preko gola.

Drugo poluvrijeme je počelo ogromnim pljuskom u Mostaru što je dodatno otežalo posao igračima oba tima.

U 57. minuti velika uzbuđenja. Sudija Bojo je nakon signalizacije pomoćnika Udovičića pokazao crveni karton Bajriću poslije duela sa Ikićem i Velež je ostao sa igračem manje. Nakon toga Ikić iz slobodnjaka pogađa prečku.

U 77. minuti Velež je poveo sa 1:0 s igračem manje. Haskić se odlično snašao i šutirao, njegov udarac brani Miškić, a Brandao natrčava na odbijenu loptu i pogađa za 1:0 i veliko slavlje domaćina.

Do kraja meča bilo je dosta borbe s obje strane, gosti su pokušavali doći do izjednačenja, ali Velež je bio siguran u odbrani i na kraju upisao tri boda čime je prekinuo niz od tri prvenstvena poraza.

VELEŽ - ŠIROKI BRIJEG 1:0 (Brandao 77')

VELEŽ: Bogdanović, Radović, Bajrić, Zeljković, Ćosić, Anđušić, Haskić, Peco, Hasanović, Džanković, Radovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Medić, Mujan, Blagaić, Bosančić, Vukoja, Lukić, Begić, Musa, Jurić, Ikić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.