Nije jasno šta se dešava između njega i Guardiole

Cancela otjerao u Bayern, a sada se isto sprema i najvećoj zvijezdi Manchester Cityja?

Endin Čaušević

Tottenham i Manchester City igraju danas u Londonu veliki derbi u okviru 22. kola engleskog Premiershipa, a pred početak ove utakmice u centru pažnje našao se početni sastav Građana i veoma čudna odluka koju je donio Pep Guardiola.

Guardiola je u prethodnom periodu na velikom udaru kritika jer je posljednjeg dana prelaznog roka Manchester City neočekivano ostao bez jednog od ponajboljih igrača, a to je Joao Cancelo.

Cancelo je otišao na posudbu u Bayern što niko nije očekivao da bi se moglo desiti. Ipak, kasnije je otkriveno da se Portugalac žalio što ima manju minutažu, te nakon svađe s Guardiolom dobio je jasnu poruku da napusti City.

Guardioli nije prvi put da se na takav način sukobljava s igračima i da ih otpiše ničim izazvan iako je i sam sigurno svjestan šta time gubi.

Međutim, engleski mediji navode da Cancelo možda neće biti jedini kojem će se to desiti jer se čudne stvari dešavaju u Manchester Cityju u posljednje vrijeme, te zbog toga svi bruje o sastavu ovog tima pred meč protiv Tottenhama.

Guardiola je saopštio sastav za utakmicu protiv Tottenhama, ali su svi iznenađeni što u startnoj ekipi ponovo nema Kevina de Bruynea koji je ostao na klupi. Belgijanac nema ni približnu minutažu kao prije i mnogi sumnjaju da tu nešto ne funkcioniše kako treba.

Naravno, nakon svega što se desilo s Cancelom nije ni čudo što engleski mediji špekulišu da bi sličnu sudbinu mogao da doživi i De Bruyne koji je sigurno jedna od glavnih zvijezda u ekipi Manchester Cityja.

Odmah su počele priče da odnos njega i Guardiole nije baš najbolji i da je zbog toga njegova minutaža znatno manja nego prije. De Bruyne je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima i zabio je tri gola, te upisao čak 17 asistencija, a od toga njih 12 je bilo u Premiershipu.

Utakmica Manchester Cityja i Tottenhama igra se od 17:30 sati, a odnos Guardiole i De Bruynea će i narednih dana sigurno biti glavna tema medija u Engleskoj.

Tottenham: Lloris, Emerson, Romero, Dier, Davies, Perišić, Hojbjerg, Bentancur, Kuluševski, Son, Kane.

Manchester City: Ederson, Walker, Akanji, Ake, Lewis, Rodri, Bernardo Silva, Mahrez, Grealish, Alvarez, Haaland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, još uvijek imate vremena da se kladite na ovu utakmicu i iskoristiti bogatu ponudu u kladionici Volcanobet. Kvote za meč Tottenham - Manchester City pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.