Za Denver i Jokića veći poraz je bilo skandiranje s tribina nego debakl u meču: "MVP, MVP, MVP"

Ni Anthony Edwards to nije očekivao

Za Denver i Jokića veći poraz je bilo skandiranje s tribina nego debakl u meču: "MVP, MVP, MVP"

Endin Čaušević

Minnesota Timberwolves došla je i do druge pobjede na gostovanju kod Denver Nuggetsa i sada vodi sa 2:0 u seriji. Posebno raspoložen sinoć za igru bio je Anthony Edwards koji je u Ball Areni doživio ono čemu se niko nije nadao.

Minnesota je uspjela da napravi i drugi brejk u seriji protiv Denvera i sada vodi sa 2:0, te će dvije naredne utakmice igrati pred svojim navijačima.

Denver je sinoć odigrao vjerovatno jednu od najlošijih utakmica u ovoj sezoni, a u drugoj četvrtini domaći tim izgledao je poput razbijene vojske.

Gosti su to znali da iskoriste i koristili su svaku grešku Nuggetsa, no malo ko je očekivao da će Timberwolvesi na kraju da slave s čak 26 poena razlike rezultatom 106:80.

Posebno su raspoloženi bili Anthony Edwards i Karl-Anthony Towns koji su sinoć Denveru ubacili po 27 poena i vodili su Timberwolvese do drugog brejka u seriji protiv aktuelnih NBA prvaka.

Međutim, u cijeloj priči posebno se ističe Edwards koji je bio izuzetno raspoložen za igru. Pogađao je iz svih pozicija, a na kraju je u Ball Areni u Denveru doživio ono što niko nije očekivao da se može desiti.

Oglasi

Naime, jasno je da je na tribinama bilo i navijača Minnesote, a oni su u nekoliko navrata nadglasali domaće i skandirali su Edwardsu "MVP, MVP, MVP" što je navijače Denvera itekako naljutilo.

Domaći navijači su izviždali takvo skandiranje svaki put, ali činjenica da su ih gosti uspjeli nadglasati govori kakvu noć su imali košarkaši, no i navijači Nuggetsa.

I gostujući košarkaši bili su iznenađeni kada su čuli šta navijači skandiraju Edwardsu i to ih je itekako obradovalo dok Jokić i društvo nisu time bili previše oduševljeni.

Naredni meč Minnesote i Denvera igra se u noći s petka na subotu u Target Centeru u Minneapolisu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi