Nezapamćen debakl Nikole Jokića i društva, niko ne može da vjeruje šta je Minnesota uradila Denveru!

Timberwolvesi došli i do drugog brejka

Nezapamćen debakl Nikole Jokića i društva, niko ne može da vjeruje šta je Minnesota uradila Denveru!

Endin Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa doživjeli su sinoć pravi debakl na svom parketu jer je Minnesota Timberwolves slavila sa 106:80 i povela sa 2:0 u seriji koja sada seli u Minneapolis.

Za mnoge su Denver Nuggetsi prvi favoriti za osvajanje novog NBA prstena i odbranu titule, ali malo ko je slutio da će Jokić i društvo sinoć doživjeti takav debakl.

Minnesota je prije nekoliko dana uspjela da dođe do brejka u Denveru i povede sa 1:0, no sinoć su Timberwolvesi zadali još teži udarac Nuggetsima jer su ih pobijedili s čak 26 poena razlike i napravili su još jedan brejk.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i pokazali da su u nevjerovatnoj formi. Minnesota je nakon prve dionice imala prednost rezultatom 28:20, a u drugoj četvrtini su čini se i riješili pitanje pobjednika.

Druga dionica za Denver je bila vjerovatno jedna od najočajnijih ove sezone jer ju je Minnesota dobila sa 33:15, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 61:35 za gostujuću ekipu.

U drugom poluvremenu Jokić i društvo pokušavali su na sve načine da se vrate u meč, ali to jednostavno nije bila njihova noć.

Oglasi

Minnesota je sačuvala svoju prednost i na kraju je slavila sa čak 26 poena razlike rezultatom 106:80. Gosti sada vode sa 2:0 u ovoj seriji i naredne dvije utakmice igrat će pred svojim navijačima i imati priliku da izvedu "metlu" što bi zaista bila senzacija nad senzacijama.

Goste su do pobjede vodili Edwards i Towns koji su ubacili sinoć po 27 poena i bili najefikasniji na terenu. Minutažu je upisao i Luka Garza koji je odigrao protiv Denvera nešto više od tri minute i dao je dva poena i upisao je jednu asistenciju.

Što se tiče Denvera najefikasniji u ovoj ekipi bio je Gordon sa 20 poena, te je dodao još četiri skoka i dvije asistencije.

Prva zvijezda domaćeg tima Nikola Jokić je potpuno zakazao, odnosno nije bio na svom nivou. Srbijanski centar upisao je double-double, ali što se poena tiče bio je poprilično skroman što od njega nismo navikli.

Na kraju je Jokić završio meč sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija. Pred Denverom je sada ogroman ispit jer je jasno da ih u Minnesoti očekuje pravi pakao i izuzetno raspoložen tim Timberwolvesa koji je najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem doigravanju.

Također, sinoć su snage odmjerili New York Knicksi i Indiana Pacersi, a na kraju su Knicksi slavili sa 121:117 i poveli sa 1:0 u ovoj seriji.

Domaće je do pobjede vodio sjajni Brunson sa 43 poena, šest skokova i šest asistencija, a istakao se i DiVincenzo sa 25 poena. U ekipi Indiane najefikasniji bio je Turner sa 23 poena.

Top Komentari

AlphaStrong
Vidi mu face, još samo mu fale rogovi da izgleda kao majmun. Jel tako @BosanskaSvedska
2 0
Pajkan
Cuj niko ne može da vjeruje E svakakvih gluposti.Minesota je meč ili dva meča prije završetka regularnog takmičenja bila prva. Prestanite pisati gluposti...duse vam.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti