Večeras ćemo saznati ime prvog finaliste Lige prvaka!

Borussia je u prednosti

Večeras ćemo saznati ime prvog finaliste Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Večeras ćemo saznati ime prvog finaliste Lige prvaka. Biti će to ili Borussia Dortmund ili PSG.

Večeras od 21 sat na Parku prinčeva u Parizu revanš utakmicu polufinala Lige prvaka igraju PSG i Borussia Dortmund. Njemački tim dolazi s prednošću nakon trijumfa od 1:0 prije šest dana.

Ova dva tima tako se četvrti put ove sezone sastaju u Ligi prvaka nakon dva meča u grupnoj fazi gdje smo vidjeli jedan remi i jednu pobjedu PSG-a.

Utakmica večeras biti će sigurno i najvažnija jer je ulog plasman u finale Lige prvaka, a ostaje da vidimo ko će se radovati na kraju. PSG ima prednost domaćeg terena, a Borussia rezultatsku i mnogo bitniju prednost.

Kimpembea, Rica i Kurzawe odavno nema, a PSG večeras neće moći računati na Lucasa Hernandeza koji je pokidao ligamente koljena u prvoj utakmici i za njega je sezona završena.

S druge strane, Borussiji će nedostajati Bensebaini i Duranwille koji su već odavno povrijeđeni i s te strane Edin Terzić je sigurno u povoljnijoj situaciji od Luisa Enriquea.

Oglasi

Glavni sudija biti će Daniele Orsato. Pomagat će mu Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok je Davide Massa četvrti sudija.

U VAR sobi biti će Massimiliano Irrati, a njegov pomoćnik je Paolo Valeri. Svi dolaze iz Italije.

Sutra se u Madridu sastaju Real Madrid i Bayern. Ako Bayern prođe, mogli bismo gledati reprizu finala iz 2013. godine kada su se sastali Bayern i Borussia ili iz 2020. kada su igrali Bayern i PSG u finalu i oba puta je slavio Bayern. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Moguće postave za PSG - Borussia

PSG: Paris: Donnarumma; Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Mendes; Zaire-Emery, Vitinha, Fabian Ruiz; Dembele, Mbappe, Barcola.

Borussia Dortmund: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Can, Sabitzer; Adeyemi, Brandt, Sancho; Fullkrug.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Sretno Borusija.Nadam se da cete se plasirati u finale.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi