Uživajmo dok možemo: Kraj Lige prvaka kakvu poznajemo!
Mijenja se format Lige prvaka.

Promjena formata

Uživajmo dok možemo: Kraj Lige prvaka kakvu poznajemo!

Eldar Ganibegović

Liga prvaka je ušla u samu završnicu. Danas i sutra ćemo saznati imena finalista i onda će preostati još samo da odgledamo finale i tu će biti kraj Lige prvaka kakvu poznajemo.

Kao što je poznato, UEFA je odlučila da promijeni format Lige prvaka od iduće sezone i dosta toga od jeseni neće biti isto kada je elitno fudbalsko takmičenje u pitanju.

U novom takmičenju će učestvovati 36 ekipa, a ne 32 kao sada. Neće biti podjele u grupe, već će se svi timovi nalaziti u jednoj, takozvanoj ligaškoj stazi.

Kasnije će uslijediti play-off faza za timove koji budu zauzeli mjesta od 9. do 24. mjesta na tabeli. Pobjednici ove faze pridružit će se timovima koji se direktno plasiraju u osminu finala, a koji budu zauzeli mjesta od prvog do osmog.

UEFA garantuje još veće emocije i uzbuđenja, ali hoće li zaista biti tako? Ko će ući u historiju prije tako velikih promjena koje će uslijediti i okititi se naslovom prvaka Evrope?

Mnogi ljudi su protiv ovih promjena, no ko ih pita? Nije prvi, a vjerovatno ni posljednji put da se mijenja format Lige prvaka i vidjet ćemo šta će sada donijeti sa sobom.

Oglasi

Što se ove sezone tiče, četiri su još tima u igri za titulu, a to su Real Madrid, Bayern, Borussia i PSG.

Večeras ćemo saznati ime prvog finaliste. PSG je uprkos porazu u prvoj utakmici favorit protiv Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sutra ja na redu još jedan spektakl. Nakon 2:2 u Minhenu, u Madridu se sastaju Real Madrid i Bayern.

Finale Lige prvaka na rasporedu je 1. juna 2024. godine od 21 sat i to na kultnom londonskom Wembleyju, te ostaje da vidimo ko će igrati taj meč.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi