Vrijeđali ga na sinoćnjoj utakmici

Navijači Uniteda su preko noći zaboravili sve što je Rooney uradio za njih

Endin Čaušević

Engleski napadač Wayne Rooney ljetos je odlučio napustiti Manchester United i vratiti se u Everton nakon što je više od deset godina igrao u dresu Crvenih đavola.

Dolaskom Romelua Lukakua i ostankom Zlatana Ibrahimovića postalo je jasno da više nema mjesta za najboljeg strijelca Uniteda svih vremena. Rooney je odlučio da napusti Old Trafford, te da se vrati u Everton gdje je sve i počeo.

Everton je sinoć na Goodisonu ugostio upravo ekipu Uniteda, a od prve minute igrao je i Rooney. Međutim, javnost u Engleskoj ostala je šokirana kada su pojedini navijači gostujuće ekipe odlučili vrijeđati Rooneya iako je toliko toga dao za Manchester United.

"Ti se debelo kopile", orilo se s tribine na kojoj su bili navijači Crvenih đavola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.