Ne smiruju se strasti: Riječi legendarnog Srbina upućene Dušanu Tadiću odzvanjaju Srbijom!
FOTO: EPA/crvenazvezda.com

Bez dlake na jeziku

Ne smiruju se strasti: Riječi legendarnog Srbina upućene Dušanu Tadiću odzvanjaju Srbijom!

Esmer Oštraković

Pravi krah doživjela je reprezentacija Srbije na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se igra u Njemačkoj.

Očekivala je javnost u ovoj zemlji da će njihova reprezentacija proći barem u osminu finala, ali to se nije dogodilo.

Upisan je poraz od Engleske, te remiji protiv Slovenije i Danske, a to na kraju nije bilo dovoljno za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Krah Srbije na Euru komentarisao je i legendarni srpski fudbaler Dragiša Binić u jednoj emisiji u Srbiji.

Naime, Binić smatra da je Tadić zaslužio da bude izbačen iz tima nakon poraza od Engleske na startu Eura.

Oglasi

"On je tako daleko otišao, a mi smo ušli u pogrešan avion… Hrvatski. Mi smo u startu napravili grešku, ušli smo u avion sa oznakama druge države, to je (loš) početak koji je zatrpan i o kom se ćuti, već smo u problemu.

Odlazimo tamo sa dozom ljutnje, kao da nas neko čeka na zicer da napravimo problem. Pojavljuje se izjava kapitenja. Znam Piksija, odrasli smo zajedno. Nema šanse da ga ne bi otjerao. I trebalo je da ga otjera! Ja, znate mene, kakav sam bio, pa nisam imao takve ispade", rekao je Binić.

Smatra Binić da Tadieva reakcija nema nikakvo opravdanje.

"Najviše me boli što je narod koji voli fudbal odvojio 'od usta' da dođe tamo, doveli djecu, dolazili u probleme, tukli se sa drugim navijačima, gledali, mučili se… I onda još to… Ja i dalje ne znam šta je pravi razlog, zašto se onako igralo."

Istakao je i to da su Srbi katastrofalno trčali na Euru.

"Mislim da je intenzitet sprinta na našim utakmicama bio u "minimalcu" jer ga nismo ni imali, a kako da ga imamo kad toliko sporo iznosimo loptu da se protivnik već vratio.

Neko vrijeme sam mislio da naš golman nema sreće što nema gdjee da vrati loptu, jer je stalno vraćamo unazad. Stalno nazad vraćamo loptu. Fudbal se igra za gol. Cilj je da se što prije stigne do gola uz što manje dodira, a za to mora da se trči", zaključio je Binić.

Top Komentari

Oblivion
Oprali ste više sa ovim vijestima o srbiji. Pa pišite o našim klubovima idioti jedni maloumni, ne može se naći tri vijesti o klubovima koji nastupaju uskoro u Evropi. Debili retardirani.
3 0
JEREMIJA
Srbija je odigrala kako zna i ume...vise nije moglo a to sto mediji I fanovi očekuju Marka Kraljevica...to i dalje pokazuje da većina živi u kolektivnim mitovima I legendama...Stvarnost je nešto drugo a to je na najbolji način pokazala Gruzija,organizacija,motiv ,ljubav i hrabrost, vodi do ostvarenja sna..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi