Svaka izgovorena riječ Bogdanovića odjekne Srbijom, ima novu metu: "U mom Sarajevu..."

Komentarisao je dešavanja u Njemačkoj

Svaka izgovorena riječ Bogdanovića odjekne Srbijom, ima novu metu: "U mom Sarajevu..."

Admin Čaušević

Rade Bogdanović je na neki način centralna figura Evropskog prvenstva u Srbiji, naravno uz Dragana Stojkovića. Sarajalija je na sebe privukao ogromnu pažnju te se svaki njegov nastup prati sa dosta pažnje. 

Bogdanović je do sada uglavnom na svoj originalni način prozivao reprezentaciju Srbije, igrače i Stojkovića, a sada je na red došla i u UEFA.

Utakmica osmine finala između Danske i Njemačke je bila prekinuta skoro sat vremena zbog grmljavine, teških padavina te su zvaničnci odlučili da je život aktera ugrožen.

Sva dešavanja na stadionu u Dortmundu Bogdanović je prokomentarisao na sebi svojstven način. Spomenuo je Sarajevo te odluku sudije Michalea Olivera nazvao bespotrenom.

"Hvala Bogu pa sam živ i zdrav, u mom Sarajevu je toliko bilo grmljavine i toliko je sjevalo, pa nas nikad ništa nije udarilo", rekao je Bogdanović te dodao:

"Po ovoj logici, mi nikad ne bismo igrali fudbal. Potpuno bespotrebno, ali je pomoglo Nijemcima."

Oglasi

Kao što je poznato Bogdanović je rođen u Sarajevu gdje je i počeo svoju fudbalsku karijeru pošto je bio član Željezničara. Za Plave je nastupao četiri godine.

Što se tiče samog prekida utakmice jedan od zagovornika da se zaustavi igra bio je i selektor Danske Kasper Hjulmand. Razlog je događaj od prije 15 godina.

Kada je Hjulmand bio pomoćnik u Nordsjaellandu tada je igrača ovog kluba Jonathana Richtera tokom utakmice pogodila munja te je ostao 10 dana u komi.

Liječnici su uspjeli oživjeti Richetera, ali mu je lijeva noga amputirana od koljena ka niže da bi preživio.

Inače, domaćin Eura je prošao dalje trijumfom 2:0 uz niz kontroverznih odluka. Strijelci u drugom poluvremenu su bili Kai Havertz iz penala te Jamal Musiala.

Oglasi

U centru pažnje se našao danski defanzivac Joachim Andersen koji je prvo zabio gol za Dance, ali mu je isti poništen zbog doslovno vrha kopačke.

Nekoliko minuta kasnije skrivio je penal i to nakon što je senzor na lopti detektirao njegovo igranje rukom.

"Tokom utakmice Njemačke i Danske, tehnologija koja se nalazi unutar službene lopte Eura pokazala je da je danski defanzivac Joachim Andersen dirao loptu rukom unutar kaznenog prostora.

U tom trenutku senzor u lopti je tačno zabilježio dodir igračeve ruke s površinom lopte.

'Otkucaj srca' lopte u tom trenutku, pokazan u televizijskom prijenosu, isti je koji je sudija vidio tokom provjere situacije na terenu i pokazuje da je trenutak kontakta lopte i ruke trajao tačno 500. dio sekunde", saopšteno je iz UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi