Novak Đoković pozitivno šokirao teniski svijet - Ovaj čovjek je nezaustavljiv!

Igrat će na Wimbledonu

Novak Đoković pozitivno šokirao teniski svijet - Ovaj čovjek je nezaustavljiv!

Eldar Ganibegović

Novak Đoković će igrati na Wimbledonu, iako su za to postojale tek minimalne šanse.

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, morao se početkom mjeseca juna povući s Roland Garossa zbog povrede.

Povrijedio se u duelu osmine finala protiv Francisca Cerundola kojeg je uspio pobijediti, no nakon što je pregledao desno koljeno saznao je loše vijesti.

U četvrtfinalu je Novak Đoković trebao igrati protiv Caspera Ruuda, ali nakon rezultata magnetne rezonance jednostavno se u to nije smio upustiti.

Morao je Nole na hitnu operaciju meniskusa koljena, te je njegov nastup na Wimbledonu bio pod velikim znakom pitanja.

Oglasi

No, nevjerovatno teniser iz Srbije odlučio je da nastupa u All England Clubu i da proba osvojiti 25. Grand Slam turnir u karijeri.

Wimbledon počinje 1. jula, a Novak Đoković će u London stići već u ponedjeljak, 24. juna ove godine.

Ranije je Novak Đoković najavio da će definitivno igrati na Olimpijskim igrama u Parizu koje će uslijediti nakon Wimbledona.

Podsjetimo, posljednjih pet godina Novak Đoković je igrao finale Wimbledona i izgubio samo ono prošlogodišnje. Vidjet ćemo šta može ove godine.

Nakon povrede na Roland Garossu Novak Đoković je pao na 3. mjesto ATP liste i vidjet ćemo može li se i kada ponovo vratiti na lidersku poziciju.

Top Komentari

AlphaStrong
Nezaustavljiv??? Kako će tek da bidne zaustavljen, u prvom ili drugom kolu. Jel da @BosanskaSvedska ? Na žalost našeg jarana voje hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi