Tinejdžer neočekivano napustio Katalonce i potpisao za Chelsea, pa navijače Barce razočarao izjavom

Promijenili mu se snovi preko noći

Tinejdžer neočekivano napustio Katalonce i potpisao za Chelsea, pa navijače Barce razočarao izjavom

Endin Čaušević

Mladi napadač Marc Guiu odlučio je napustiti Barcelonu i danas je zvanično potpisao za Chelsea, a navijači katalonskog kluba razočarani su kada su vidjeli šta je ovaj 18-godišnjak izjavio nakon dolaska u Englesku.

Guiu bio je jedan od omladinaca iz La Masije kojima je Xavi Hernandez dao šansu u protekloj sezoni u prvoj ekipi Barcelone, te je na nekoliko mečeva pokazao da se radi o talentovanom napadaču.

Zabio je nekoliko važnih pogodaka za katalonski klub, ali nije imao mnogo prostora za igru s obzirom da mu je glavna konkurencija u vrhu napada bio Robert Lewandowski.

No, u Barceloni su smatrali da je Guiu budućnost ove ekipe i da će njegova šansa sigurno doći, no ovaj 18-godišnjak očito je bio previše nestrpljiv jer je odlučio da više neće grijati klupu i napustio je katalonski klub.

Guiu je danas zvanično potpisao za Chelsea u koji je prešao za šest miliona eura, te je dobio daleko bogatiji i bolji ugovor od onog što je Barcelona nudila.

Ovaj 18-godišnji Španac je s Plavcima potpisao ugovor do ljeta 2029. godine s opcijom produženja saradnje na još godinu dana.

Oglasi

Guiu nije krio oduševljenje što je potpisao za Chelsea i što će nositi dres londonskog kluba u nastavku karijere, ali je svojim izjavama nakon potpisa ugovora izazvao gnjev navijača Barcelone.

Oni su se prisjetili izjava kada je Guiu nakon debija i prvog gola za Barcelonu govorio da mu je to bio najveći san i da je zahvalan što je dobio priliku da igra za prvi tim Barcelone. Guiu je govorio u više navrata da je za njega dječački san da igra za Barcu, ali sada se taj san očito promijenio.

Guiu je nakon potpisa za Chelsea poručio da je ipak to bio njegov san, a te riječi su mu u Barceloni itekako zamjerili.

"Igranje u Premier ligi je oduvijek bio moj san, o ovome sam maštao od rođenja. Presretan sam jer sam potpisao za Chelsea, od uzbuđenja nisam mogao spavati noć pred let. Ukazala mi se ova ogromna prilika, radit ću naporno kako bih je iskoristio. Uvjeren sam da ću uspjeti u ovom velikom klubu", rekao je Guiu.

Oglasi

Također, poručio je da je na Stamford Bridge stigao zbog projekta kluba koji mu je predstavljen iako navijači Barcelone tvrde da to nije istina i da je na kraju novac bio presudna stvar.

"Glavni razlog zašto sam želio potpisati za Chelsea je fudbalski i sportski projekat kojeg mi ovaj klub nudi. Osjećam povjerenje svih uposlenika Chelseaja. Naš plan je uzbudljiv".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guiu je u prvom timu Barcelone prošle sezone odigrao ukupno sedam utakmica, te je uspio da postigne dva gola.

Nije poznato da li Barcelona ima u ugovoru opciju otkupa ugovora ovog napadača, ali prema informacijama iz Španije čini se da to nije slučaj.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Pa neće ko ona dileja Izet kad je prelazio u Werder menscini.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi